Ni toc de queda ni confinament: enxampen 45 persones en una festa il·legal a Barcelona

En total s'han aplicat 45 sancions per incompliment horari, per no dur mascareta i per consumir begudes alcohòliques.

Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar la multa a la botiga d'animals de l'Eixample
Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar una multa  | Europa Press

Com cada cap de setmana, els diversos cossos policials s'han de multiplicar per estar atents a què la gent respecti les mesures anticovid. En els últims dos dies de la setmana és quan més accions d'aquest estil es realitzen i, aquest dissabte, no ha estat una excepció. En aquesta ocasió, els fets han ocorregut a Barcelona, concretament al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Pels voltants de les 10 de la nit de dissabte, un veí va alertar via telefònica la policia que es podria estar celebrant una festa il·legal en un habitatge d'aquest districte barceloní. Un operatiu conjunt entre la Guàrdia Urbana de la capital catalana i els Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins a la zona i, després de constatar que hi havia una festa il·legal, es van disposar a desmantellar-la i a sancionar als assistents. 

En total hi havia 45 assistents i els Mossos i la Guàrdia Urbana van aixecar actes a tots ells. Concretament, 30 dels participants a la festa van ser sancionats per incompliment horari i saltar-se el confinament; 11 més per no dur mascareta obligatòria; i, finalment, 4 per consumir begudes alcohòliques.

Aquest dilluns, obertura d'algunes restriccions

A partir de demà dilluns, 8 de febrer, a Catalunya s'aplicaran canvis en algunes de les mesures imposades per fer front al coronavirus. La principal novetat serà el confinament, que passarà de ser municipal a ser comarcal. Pel que fa a la restauració es mantenen les dues franges per esmorzar i dinar vigents, però amb una ampliació d'una hora extra per a les dues. És a dir, es podrà esmorzar entre les 7.30 hores i les 10.30 hores, i dinar entre les 13.00 hores i les 16.30 hores.

A l'àmbit esportiu, el Procicat permetrà la reobertura de les instal·lacions esportives, amb un aforament màxim del 30% i activitats amb màxim sis persones. Així, des del Govern també es va afirmar que les competicions que donen accés a competicions estatals es reprendran. Es tracta d'una mesura que acabarà afectant unes 4.600 persones.

A l'àmbit cultural, les llibreries s'inclouen en el concepte d'«establiment cultural», i no es veuran afectades pel tancament aplicat als comerços genèrics els caps de setmana. A les universitats es manté l'ensenyament virtual, però amb la possibilitat de recuperar puntualment la presencialitat. Se seguirà recomanant el teletreball sempre que sigui possible a l'àmbit laboral. Tampoc hi haurà canvis pel que fa al tancament de comerços els caps de setmana, i les restriccions a les grans superfícies. 


Comentaris

envia el comentari