Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les conseqüències d'un fort terratrèmol a Turquia

Pugen a 29 els morts al Kurdistan turc per un greu terratrèmol

El sisme de 6,8 graus ha provocat l’esfondrament d’edificis, 200 ferits greus i encara hi ha desenes de desapareguts, cosa que podria fer augmentar la xifra de víctimes

Un fort terratrèmol de 6,8 graus a l’escala de Richter ha sacsejat greument el Kurdistan turc, concretament a la província d’Elazig, al sud-est de Turquia, provocant la mort d’almenys 29 persones, segons informa el servei d’emergències del país (AFAD). El moviment de terres va tenir lloc el divendres, 24 de gener, cap al vespre.

El sisme ha provocat l’esfondrament de diversos edificis, cosa que ha atrapat a una trentena de persones que segueixen desaparegudes, raó per la qual es tem que la xifra de morts augmentarà al llarg de les properes hores. A més, hi ha prop de 1.030 ferits  que han estat traslladats a diversos hospitals d’Elazig i altres províncies veïnes.

Elazig, la zona més afectada

L’epicentre del terratrèmol s’ha ubicat a la localitat de Sivrice, que té 10.000 habitants, No obstant, els efectes més devastadors del fort moviment de terres s’han registrat a 20 quilòmetres de distància, a Elazig, ciutat amb prop de mig milió d’habitants que ha vist com s’esfondraven almenys tres edificis sencers amb rèpliques que no es paren de repetir per sobre dels 4 graus.

No obstant, els subministraments bàsics i les telecomunicacions funcionen correctament tot i el fort terratrèmol. S’han muntat tendes d’emergències per acollir a la gent que s’ha quedat sense habitatge i prop de mil professionals de salvament, juntament amb 18 gossos de rescat, busquen en aquests moments les persones que han quedat atrapades entre la runa.

Turquia, un país de terratrèmols

Turquia és un dels països amb més activitat sísmica del món perquè està situat sobre diverses falles actives, però els tremolors per sota d'una magnitud 6, que son habituals a l'oest d'Anatòlia, no solen causar víctimes i normalment només provoquen danys menors . El més fort que es recorda va ser el de 7,4 graus en 1999 a nord-oest de país, que va causar 17.000 morts.