El Mossad va avisar el CNI d'un atac terrorista imminent

Els serveis d'intel·ligència israelians van advertir que l'imam de Ripoll estava preparant explosius
Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu. | Europa Press

L'atemptat de Barcelona encara retrona en el nostre record i seguim amb alguns interrogants oberts. El periodista Benjamin Paret ha publicat un article a 'Medium' titulat «Moment de demanar explicacions pels atemptats terroristes de Barcelona». En el text, Paret explica informacions molt reveladores sobre els atacs, revelant que el Mossad, els serveis d'intel·ligència d'Israel, van avisar el Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI.

L'imam de Ripoll, sota vigilància del Mossad

El periodista comença la seva exposició recordant que Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll, va ser informador del CNI. Explica que el Mossad el va començar a seguir perquè un neonazi el va contactar per aconseguir armes per segrestar un director de banc català d'origen jueu. Aquest intent de segrest va ser desactivat l'any 2015, però l'imam va passar a ser considerat un «risc per a les comunitats jueves» i el van començar a vigilar de manera especial.

 

El Mossad va informar el CNI d'un possible atac imminent

Desconeixent que era informador del CNI, el Mossad va determinar en un informe que «els seus patrons d'activitats coincidien amb aquells d'un atac terrorista imminent», mentre preparava els atemptats a la casa d'Alcanar. En aquell moment, els serveis d'intel·ligència israelians van decidir contactar amb el CNI per alertar-los d'un possible atac proper. Les fonts eren autoritzades i, segons altres informacions, el Mossad no van ser els únics en alertar el CNI del possible atac.

Operatius del Mossad a Barcelona

Segons informa Benjamin Paret, la «manca de resposta del govern espanyol i la por d'un atac proper», va fer que el Mossad enviés operatius a Barcelona «per protegir edificis clau de la comunitat jueva local». El periodista es pregunta els motius que van portar al Govern espanyol a no actuar tot i tenir informacions de fonts fiables d'un possible atac terrorista i apunta, directament, als problemes polítics a Catalunya.Comentaris

envia el comentari