El Tribunal de Comptes vol embargar la casa d'Artur Mas

Ho ha fet saber aquest dimarts 12 de desembre
Artur Mas | GTRES

 

El Tribunal de Comptes vol embargar la casa d'Artur Mas, segons ha fet saber aquest dimarts 12 de desembre. L’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’expresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs han hagut d’avalar 2,33 milions d’euros amb els seus immobles pel procés de responsabilitat comptable del 9-N.

 

El Tribunal de Comptes ha ordenat embargar el domicili d'Artur Mas, situat al carrer Tuset de Barcelona, la meitat de l'immoble de Francesc Homs a Taradell, Barcelona, i les finques de Joana Ortega situades a Barcelona, i d'Irene Rigau a Ribes de Fresser, Girona. A més, també s'ha embargat una propietat de l'exconseller Jordi Vilajoana. 

Uns immobles amb els quals es fa front als 5,27 milions d'euros que el Tribunal de Comptes va imposar com a fiança als dirigents per les responsabilitats comptables que va suposar l'organització del 9-N, malgrat les resolucions contràries del Tribunal Constitucional. De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar a Mas, Ortega i Rigau, mentre que el Tribunal Suprem ho va fer amb Homs per desobediència i prevaricació. 

 

La resolució del Tribunal de Comptes remarca que l'Assemblea Nacional Catalana va pagar 2,9 milions d'euros, amb la qual cosa, els processats han hagut de ficar immobles com a garantia per a poder arribar a fer front a la fiança reclamada.