Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Urbana de Barcelona

Detingut a Barcelona en mossegar un policia que el va advertir que es posés la mascareta

L'individu estava molt nerviós i se li va haver d'aplicar «contenció farmacològica»
Guàrdia Urbana de Barcelona
La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

Un home va ser detingut la matinada de dijous després d'atacar tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i mossegar-ne un d'ells, segons ha avançat 'El Periódico'. L'Ajuntament ha confirmat la detenció per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i ha explicat que l'individu és un home de 25 anys. Els fets van tenir lloc cap a un quart de dues al carrer de Judea del districte d'Horta-Guinardó.

Els tres agents van resultar lesionats amb ferides de caràcter lleu durant la detenció i van haver de demanar la baixa mèdica. A més, l'Ajuntament explica que al detingut se li va haver d'aplicar «contenció farmacològica pel seu estat d’agitació». Segons indica 'El Periódico', l'enfrontament va tenir lloc perquè la patrulla de la Guàrdia Urbana va detectar l'individu que caminava pel carrer sense mascareta. En recriminar-li l'actitud i facilitar-n'hi una perquè se la posés, l'home la va rebutjar i es va encarar als agents.

Barcelona acollirà una instal·lació d'assaig i validació d'energies renovables

En un altre ordre de coses, però encara pel que fa referència a les informacions de la capital catalana, la ciutat de Barcelona serà la seu del projecte PRIMA, una instal·lació industrial d'assaig i validació de tecnologies, productes i serveis d'emmagatzematge energètic i energies renovables, que impulsa la Generalitat. Així ho recull el conveni que ha signat l'Ajuntament amb l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i pel qual el consistori aportarà 300.000 euros al projecte —l'aportació de la Generalitat és de 3 MEUR.

L'objectiu de la nova plataforma és millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic i enfortir el sector de les renovables. La nova instal·lació s'ubicarà en una nau industrial a l'entorn del hub de l'energia que s'està desenvolupant a l'àrea del Besòs i es preveu que es posi en marxa el 2022. La tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, afirma que aquest projecte permetrà «avançar en la diversificació de l'economia de la ciutat, per fer-la més resilient i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, garantint una Barcelona sostenible per les generacions futures».