Banc Santander de Palau Solità i Plegamans, al Vallès Occidental

Un mosso i la seva nòvia directora de banc atraquen la sucursal on ella treballa

L'atracament l'havien planejat amb uns amics

Sovint diuen que per amor es fa qualsevol cosa. I així ho demostra aquest cas. L'agost de 2017, l'Ana, directora de la sucursal que el Banc Santander tenia al municipi de Palau-Solità i Plegamans, al Vallès Occidental, i el Rafa, Mosso d'Esquadra van idear un pla que podria ser, perfectament, el guió d'una pel·lícula.

Amb l'ajuda d'una parella que havien conegut en unes classes de ball, ho tenien tot pensat per a un atracament infal·lible al banc on treballava ella. El plantejament era el següent: l'atracador entraria al banc quan ella estigués sola, l'amenaçaria i s'emportaria els diners de la caixa forta.

Ara, després que els Mossos d'Esquadra descobrissin la realitat del presumpte atracament, les dues parelles s'hauran d'enfrontar a un judici en el qual s'enfronten a sis anys de presó. Segons ha publicat La Vanguardia, la Fiscalia considera l'Ana l'autora d'un delicte de simulació de delicte i apropiació indeguda, mentre que, al seu nòvio i a la seva parella, els considera cooperadors necessaris. 

Un pla infal·lible

Per als protagonistes res podia sortir malament. L'Ana col·laboraria amb l'atracament i s'embutxacarien, ni més ni menys, 140.000 euros, tot el que hi havia a la caixa forta. Tal com ha informat La Vanguardia, el que semblava que havia de ser un èxit rotund ha acabat sota el poder de l'Audiència de Barcelona, qui demana sis anys de presó per cadascú.

Mosso d'Esquadra
Els Mossos van descubrir la realitat de l'atracament. | EP

Els fets van ocórrer el 4 d'abril de 2017 entorn de les 15.30. Era divendres i la directora havia demanat que una companya reforcés el seu torn. A les 15.30, quan l'acompanyant de la directora havia finalitzat el seu torn l'Ana la va acompanyar a la porta per tancar-la amb pestell i indicar que la sucursal estava tancada. 

Tot just en aquell moment va aparèixer un encaputxat que va agafar a l'Ana pel coll i la va conduir fins a la caixa forta, on li va fer posar el codi. «Si col·labores no et passarà res, sinó, et dispararé», li va dir l'atracador. La directora va acceptar agafar els diners de la caixa i posar-los a la maleta, una xifra total de 139.656 euros. 

La matrícula va ser captada

L'atracament, hauria funcionat si no hagués estat perquè una càmera de seguretat de la sucursal va captar la matrícula de la furgoneta. A partir d'aquí, la policia catalana va començar a estirar fils. El nom del vehicle corresponia a Mireia C., i la seva parella, era José Luis C. que tenia una estructura i un cos similar al del presumpte atracador. 

Un altre via per on van estirar el fil va ser pel comportament de la directora. Segons els experts en atracaments dels Mossos, el comportament no era normal. La manera en què va reaccionar, les facilitats i la poca oposició, eren sospitoses. A partir d'aquí, els Mossos van lligar els fils i van descobrir que la directora i els presumptes atracadors es coneixien de classes de ball.

Haurien de cobrir un deute

La investigació es va centrar a connectar les dues parelles. Es coneixien de classes de ball, i a més, el Mosso participava en jocs de cartes il·legals que l'haurien fet endeutar. Dins el món del joc il·legal, hauria conegut en José Luis, amb qui hauria format amistat i, posteriorment, l'hauria convidat a classes de ball. 

Amb tots els cables lligats, els Mossos d'Esquadra van punxar el telèfon del seu company i van detectar que la directora i el Mosso es referien a l'altra parella com 'els atracadors'. Finalment, les dues parelles van ser detingudes i, ara, estan a l'espera d'un judici que els vol condemnar a presó durant 6 anys. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!