Els Mossos aixequen unes 400 actes durant la nit de divendres

La gran majoria d'actes s'han aixecat per incomplir la restricció de mobilitat, tot i que el cos assegura que la ciutadania «està complint i fa el que toca»

Pla mitjà on es poden veure mossos d'esquadra demanant el certificat laboral per circular al punt de control dels Alamús
Els Mossos aixequen unes 400 actes durant la nit de divendres | LleidaDiari.cat

La comissària de la regió metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra, Alícia Moriana, ha fet balanç del dispositiu del cos durant la nit de divendres a dissabte, la primera en què es combinava el toc de queda, el perimetratge municipal i la determinació de les policies per començar a multar els incompliments. 

S'han aixecat unes 400 actes

En una entrevista al 3/24, la comissària ha detallat que durant la nit «s'han aixecat unes 400 actes» a Catalunya, xifra que suposa més del doble de les 170 que es van aixecar la nit anterior. Segons el cos, «la ciutadania, de forma general, està complint i fa el que toca», i és per això que ha agraït «el seu esperit cívic i responsable».

Tal com ha detallat la comissària, «a la majoria, un alt percentatge» dels ciutadans als quals se'ls ha aixecat acta ha estat «per no complir les restriccions de mobilitat i de forma més anecdòtica per no portar la mascareta, saltar-se el confinament, beure al carrer, fumar sense distància o no complir els horaris dels establiments». 

Moriana ha explicat que els Mossos «tenen el vessant coercitiu» amb les actes i les multes, però ha destacat que actuen «amb esperit pedagògic».

Les mesures del Govern han funcionat

La comissària ha explicat que les mesures impulsades pel Govern ha fet també que «s'hagi reduït» molt el nombre de gent que beu al carrer, les festes i els botellons. Igualment, ha confiat que els controls que mantenen coordinats amb les policies locals funcionin adequadament i ajudin a garantir el compliment dels confinaments perimetrals.

Catalunya registra 6.212 casos i 16 morts més per coronavirus

Catalunya ha registrat fins a aquest dissabte 262.542 casos confirmats acumulats de coronavirus —234.022 amb una prova PCR—, 6.212 més que en el recompte de divendres, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

La xifra de morts total se situa en 14.024, 16 més que els que es van registrar divendres: 8.576 en hospitals o centres sociosanitaris, 4.226 a residències, 868 a domicilis i 354 que no es poden classificar per falta d'informació.


Comentaris

envia el comentari