Una furgoneta dels Mossos a Via Laietana, en els aldarulls després d'una protesta contra les restriccions de la Covid-19

Primeres detencions en les protestes contra les restriccions pel coronavirus a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut fins al moment cinc persones

Els Mossos d'Esquadra han detingut fins al moment cinc persones presumptament relacionades amb els aldarulls que hi ha hagut a la zona de la plaça de Sant Jaume després d'una concentració contra les restriccions per la covid. Segons explica la policia, quan se'ls ha identificat s'han resistit «activament» i han quedat detinguts per atemptat contra els agents de l'autoritat.

En el marc d'aquests aldarulls s'han llançat objectes contundents i pots de fum contra la línia policial, hi ha hagut càrregues dels Mossos d'Esquadra i s'ha cremat mobiliari urbà, principalment contenidors. També hi ha hagut una noia ferida que ha rebut un cop de pedra al cap.

Els Mossos demanen no apropar-se a la zona

A través de diverses piulades a Twitter, els Mossos d'Esquadra han demanat a la gent que no s'apropi a les zones on s'estan produint els aldarulls.

L'acte ha començat cap a les sis de la tarda i segons la Guàrdia Urbana ha reunit unes 1.500 persones de signes molt diversos, gent amb negocis afectats per les restriccions, altres d'ideologia cupaire o dels CDR o també negacionistes de la Covid. Durant tota l'hora alguns dels concentrats han llançat petards, pots de fum i altres objectes, però cap a tres quarts alguns han començat a tirar objectes més contundents i tanques de seguretat. Ha estat aleshores quan els Mossos han carregat amb les furgonetes amb què custodiaven l'acte i l'han dissolt.

Les xarxes s'estan omplint de reaccions i vídeos sobre els fets i, de fet, la tònica d'algunes piulades critica que s'estigui abordant la qüestió dels aldarulls com si estiguessin perpetrats per «negacionistes» de la pandèmia