Els Mossos d'Esquadra detenint una persona

Els Mossos acaben amb un perillós grup que operava en pàrquings de Catalunya

L'operació ha deixat 4 detinguts

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que ocultava cocaïna a l'interior de vehicles estacionats en aparcaments a Sabadell i l'Hospitalet, a Barcelona

La investigació ha estat conjunta amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, la qual ha conclòs amb un total de quatre persones detingudes. Segons ha informat l'ACN, el grup rebia la droga de Sud-amèrica i l'ocultava en diferents pots de conserva a l'interior de cotxes estacionats en diferents pàrquings de l'Hospitalet i Sabadell per vendre-la, posteriorment, a diferents llocs d'Europa. 

La investigació es va iniciar arran de la detenció de dos homes a Sabadell que guardaven 42 kg de cocaïna en el maleter d'un cotxe. En total, la droga intervinguda, principalment cocaïna, té un valor de més 1,5 milions d'euros al mercat negre.

Guardaven 42 kg de cocaïna

La investigació del grup criminal va començar al mes de gener quan, el Grup de Delinqüència Urbana de Sabadell dels Mossos d'Esquadra van detectar dos homes amb un comportament sospitós, ja que van pujar a un cotxe per amagar-se dels agents.

En l'escorcoll es va localitzar dues plaques i una roca embolcallades amb plàstic on a dins hi havia 2 kg de cocaïna aproximadament. A més, van trobar un estri de metall que, segons els experts, s'utilitza per fer les plaques d'aquesta droga per transportar-les i les claus d'un altre cotxe. Els agents van detenir aquests dos homes per un delicte contra la salut pública.

La troballa dels Mossos en pàrquings d'Hospitalet i Sabadell
Els Mossos van trobr 42 kg de cocaïna en el maleter d'un cotxe. | ACN

A partir de tasques d'investigació, es va aconseguir localitzar el segon cotxe, a dins del qual s'hi van trobar unes claus d'un tercer vehicle, unes claus d'un domicili i un comandament a distància d'un pàrquing privat. 

Seguint amb la investigació, es va poder trobar aquest tercer aparcament on hi havia un vehicle aparcat a dins del qual els agents van trobar-hi un doble fons ocult al maleter on s'ocultava 42 kg de cocaïna.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

En el punt de mira des de 2021

Els investigadors van poder relacionar aquest fet amb una investigació duta a terme per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil des del gener de 2021. A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra es van sumar a la investigació conjunta sobre aquest grup criminal dedicat al tràfic de droga.

Després de diferents gestions d'investigació i de demanar les respectives ordres judicials, el 21 de juny els investigadors van decidir explotar el cas i fer dues entrades als domicilis de les dues persones investigades a Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

El resultat d'aquestes entrades va ser de dues persones detingudes, un home i una dona, i la intervenció de 1.800 g de marihuana, 416 g de cocaïna aproximadament, 200 g d'amfetamina aproximadament, uns 3.070 euros en efectiu, estris relacionats amb el tràfic de drogues i diversa documentació. Amb aquesta última actuació es va donar per conclosa la investigació amb el resultat de quatre detinguts.