Pla mitjà d'un agent dels Mossos d'Esquadra d'esquena

Els Mossos alerten de l'estafa que cada vegada enganya més gent: «Desconfia»

La policia catalana alerta d'un altre cop molt freqüent a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han tornat alertar la població. Ara, un cop nou d'un grup criminal ha fet saltar totes les alarmes i, per això, han emès una sèrie de recomanacions per evitar més víctimes d'aquesta estafa.

I és que, segons ha informat el cos policial, un grup criminal ha estat desarticulat per estafar 70.000 euros una dona de 86 anys. Tal com han detallat, li van robar la llibreta del banc de casa seva, fent-se passar per una falsa revisió del gas.

Coincidint amb els fets, la policia catalana ha emès una sèrie de recomanacions per evitar ser víctima de l'estafa del fals operari. A través del seu compte de Twitter, ara X, els Mossos han emès una sèrie de consells.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Assegureu-vos bé»

Tot i que és una estafa amb la que operen sovint, els Mossos d'Esquadra han tornat a alertar la població. Hi ha diverses bandes de delinqüents que operen amb aquesta tècnica. Una tècnica que afecta, especialment, a les persones grans.

«Per evitar ser víctima de l'estafa del fals revisor, assegura't bé que reps la visita d'un tècnic oficial. Et donem uns consells», han informat amb una imatge amb els consells.

  1. «Van a cases de gent gran i es fan passar per una empresa de subministraments».
  2. «Amb una excusa distreuen la víctima per robar-li diners, joies o objectes de valor».
  3. «Abans d'una revisió oficial, han d'avisar. Truca a l'empresa abans d'obrir per confirmar».

«Avisa els teus familiars. Desconfia i truca al 112», han indicat. I és que, per fer l'estafa, es fan passar per un revisor, que resulta ser fals. D'aquesta manera, es fica a casa teva ràpidament per robar-te.

Si no hi ha avís, no hi ha revisió

Els Mossos han posat èmfasi amb aquest mètode de robatori. Indiquen que els revisors no poden accedir a casa sense un avís previ. Per això, si algun es presenta al teu domicili sense haver-ho notificat amb anterioritat, podria tractar-se, efectivament, d'una estafa.

Per evitar que aquest mètode afecti diverses persones, els Mossos demanen seguir aquestes recomanacions, a més de trucar al 112 si se sospita ser víctima d'aquest cop.