Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tren de Rodalies

Els Mossos intervenen un tren de Rodalies per l'alarma de dos homes armats

En l'operatiu s'han desplegat patrulles d'Investigació de la comissaria d'Arenys de Mar i agents d'USC
Imatge d'un tren de Rodalies
L'incident ha tingut lloc aquesta tarda poc abans que el tren arribés a l'estació d'Arenys de Mar | Twitter

Aquesta tarda de dijous, 26 de novembre, a la línia de tren de Rodalies que passa pel Maresme dos homes joves han escridassat que anaven armats amb una pistola. En un principi, ningú dels presents els ha fet gaire cas. Tanmateix, segons sembla, els joves haurien començat a espantar els usuaris del ferrocarril i, per això, diverses persones han decidit trucar els Mossos d'Esquadra.

En arribar al lloc dels fets, la policia ha fet aturar el tren abans d'arribar a l'estació d'Arenys de Mar i han assaltat el ferrocarril. Diverses unitats dels Mossos, en companyia d'agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) amb armes llargues, han cercat els joves i els han identificat a l'interior del vehicle. Després de verificar que no anaven armats, els han fet sortir del tren i n'han denunciat un d'ells per un presumpte delicte de desordres públics.

Cap arma trobada

Finalment, tot ha quedat en un ensurt. Testimonis del tren han relatat que els policies els han fet aixecar les mans fins que han pogut trobar els culpables. En l'operatiu s'han desplegat patrulles d'Investigació de la comissaria d'Arenys de Mar i agents d'USC. Segons han informat els Mossos, no s'ha trobat cap arma i els joves estaven fent bromes amb una pistola de joguina.

Denuncien Rodalies per no garantir la distància de seguretat

La setmana passada, Rodalies de Catalunya es convertia en notícia després que les seves administracions i els seus responsables fossin denunciats per Xnet per «no estar actuant» per garantir la distància mínima de seguretat entre els usuaris, imposada a causa de la pandèmia del coronavirus.

Des de l'entitat denunciant es criticava que no garantir la distància de seguretat pot posar en risc la salut dels passatgers i que es responsabilitzi als usuaris quan «no s'ha ampliat la capacitat ni la freqüència dels trens» així com tampoc «s'ha establert cap referència d'ocupació dels mitjans de transport».

D'aquesta manera, Xnet assenyalava que cap de les entitats responsables dels serveis «havien pres les mesures necessàries en matèria de seguretat i salut» dels serveis per tal que els usuaris de Rodalies es poguessin desplaçar sense risc.