Els Mossos no descarten cap hipòtesi sobre l'autoria del crim de Banyoles

Carme P.C., de 53 anys, va ser trobada morta per ganivetades pel seu fill gran | Una nota manuescrita de la filla de 17 anys la converteix en sospitosa però la policia no descarta exparelles de la víctima

A poc a poc es van sabent més detalls de la tràgica mort d'una dona de 53 anys aquest dimecres a Banyoles, al Pla de l'Estany. El magistrat que n'ha assumit el cas, i que ha fet l'aixecament del cadàver a les quatre de la matinada, ha decretat secret de sumari mentre els Mossos d'Esquadra investiguen els fets. Ara per ara no hi ha cap persona detinguda pel crim però les investigacions de la policia catalana apunten a la filla adoptiva d'ella, de 17 anys. D'ençà que va ser trobat el cos sense vida de la Carme que la seva filla Sasha no havia aparegut. Segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari', la noia ha estat trobada i detinguda a Platja d'Aro aquest dijous a la una del migdia.

Els Mossos l'han detingut per la seva relació amb el crim però, pel secret de sumari, no n'han volgut donar més detalls. La policia va trobar una nota manuscrita que la noia, presumptament, s'acomiadava i acceptava el crim. Els Mossos estan investigant el document.

La policia detingut la filla però no descarta altres línies

Els Mossos es van passar tota la nit buscant-la i no ha sigut fins aquest migdia que l'han localitzat en un apartament de Platja d'Aro. De manera paral·lela les investigacions segueixen en tot l'entorn de la dona, molt coneguda a Banyoles, per ajudar a tancar el trencaclosques d'aquesta mort, la primera violenta a Catalunya aquest 2019.

El tercer pis del bloc on vivia Carme i la seva filla, a Banyoles.
El tercer pis del bloc on vivia Carme i la seva filla, a Banyoles | Guillem RS

 

La policia catalana, i segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari', no descarten cap línia d'investigació  i també han interrogat diverses persones relacionades amb la víctima. Entre d'altres, les dues parelles que la dona havia tingut després de deixar la relació que havia tingut amb el seu marit i pare dels seus fills. Alguns testimonis han explicat que els darrers dies s'havia vist al bloc una exparella de la dona.

El fill va trobar la mare morta al terra de l'habitació

El cos de la dona el va trobar el seu fill David ahir entre les vuit i les nou del vespre, segons han informat fons policials. La Carme vivia només amb la seva filla i el fill, de 29 anys, les visitava, segons han explicat alguns veïns a 'CatalunyaDiari', els dimecres per sopar junts. El noi va arribar a casa i es va trobar la mare al terra de l'habitació, amb moltes ganivetades a la part superior del cos i envoltada d'un bassal de sang. L'autòpsia que se li practicarà aquest dijous haurà d'aclarir també el dia que va ser assassinada a ganivetades, presumptament, a mans de la seva filla tot i que encara amb massa interrogants oberts.

Imatge de la retirada del cadàver del pis de l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles.
Imatge de la retirada del cadàver del pis de l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles | CatalunyaDiari

 

Carme P.C. tenia 53 anys i era una dona molt coneguda de tota la vida de Banyoles, tothom al barri del centre del municipi la coneixia. En un bar que hi ha just sota del número 45-47, on vivien mare i fills, tothom la coneixia. Aquells qui no li posaven nom sí que li posaven cara. Cada dia agafava la bicicleta per anar a treballar, cuidant persones grans, just davant del bar. La notícia ha arribat com un gerro d'aigua freda. Una companya seva, amb qui compartia vespres de ioga, ha explicat que ahir no va anar a la classe; era la primera sessió després de Nadal. La van trobar a faltar però no hi van donar més importància. «Era una dona molt vital», assegurava una altra veïna.

L'autòpsia ajudarà els investigadors a aclarir el crim

Altres veïns —la Carme era la presidenta de l'escala— sí que han confirmat que l'havien vist els darrers dies després de les vacances de Nadal tot i que expliquen que a qui no havien vist era a la seva filla. L'autòpsia i les investigacions policials ajudaran a saber quin dia va rebre les ganivetades mortals, si van ser just aquest dimecres a la tarda o abans, per poder conèixer més detalls sobre aquesta mort que ha sacsejat Banyoles. Les gestions d'investigació seguiran durant el dia d'avui.  El pis on va ser trobat el cos sense vida de la Carme està precitat per la policia i s'espera que agents de la unitat científica dels Mossos hi entrin durant el matí.