Imatge d'arxiu d'un bar

Els Mossos denuncien reiteradament un hostal per tenir clients en una terrassa amagada a l'Empordà

L'establiment ja va ser denunciat durant el primer confinament

Els Mossos d'Esquadra han denunciat reiteradament un hostal (restaurant-bar) de Verges, al Baix Empordà, després de descobrir clients consumint a l'interior i l'exterior de l'establiment malgrat les restriccions per la Covid-19. La policia va aixecar-hi la primera acta en ple confinament, el 14 de març, per no complir la normativa contra la covid -19 de salut pública.

Mesos després, el 25 d'octubre, amb les noves mesures del Govern en vigor, s'hi van aixecar més actes perquè continuava exercint l'activitat a la terrassa exterior de l'establiment, que sempre està muntada i a ple rendiment amb diversos clients consumint. Es dona la circumstància que les taules estan distribuïdes al pàrquing de l'establiment i queden amagades perquè es troben al fons de l'aparcament i els vehicles estacionats dificulten la visibilitat des de l'exterior. En aquesta ocasió, s'hi van trobar sis clients.

La darrera denúncia es va interposar aquest mateix dimarts. El local tenia la terrassa amb taules, cadires i persones consumint. En concret, n'hi havia quatre a l'exterior i dues més esmorzant a l'interior. De fet, les instal·lacions interiors estaven completament preparades per atendre comensals i servir àpats, tot i que hauria d'estar tancat i només està permès servir menjars per emportar.

A més a més, es dona la circumstància que la terrassa no disposa de permisos municipals en vigor. Els Mossos han actuat a requeriment de diverses queixes veïnals i de l'Ajuntament del municipi.

Desarticulat un grup que estafava persones d'edat avançada

Els Mossos han desarticulat un grup criminal que estafava persones d'edat avançada fent-se passar per empleats de la seva entitat bancària. En total s'han detingut vuit homes als quals se'ls acusa dels delictes d'estafa continuada, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. Després de declarar davant del jutge, el presumpte líder de l'organització ha ingressat a presó provisional. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs. Amb aquests fets els estafadors haurien aconseguit prop de 50.000 euros en tres mesos.

Segons explica el cos, la investigació va començar el juny, quan es va detectar que s'havien produït tres fets consecutius en una mateixa localitat en pocs dies. A l'agost es va detenir el presumpte líder del grup, com a conseqüència d'un altre fet delictiu. Arran de l'arrest la policia va tenir informació que relacionava l'organització amb les estafes i la seva participació en un total de 29 casos.

La investigació va permetre als Mossos esbrinar que, a causa d'una activitat professional anterior, un dels integrants del grup havia obtingut informació relacionada amb dades de caràcter personal de diverses persones. Això els permetia fer-se passar per empleats de l'entitat bancària de les víctimes i realitzar trucades per alertar-les que havien estat objecte d'un càrrec fraudulent al seu compte corrent. El fet que els seus interlocutors disposessin de dades de caràcter personal els donava credibilitat.