Josep Maria Mainat durant la gala de tancament del festival de televisió de Vitòria

Els Mossos desallotgen Angela Dobrowolski de la casa de Mainat a Barcelona

La comitiva judicial ha entrat a les 8 del matí per ordre de la magistrada

Nou capítol en el cas Mainat. Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest matí al domicili que Josep Maria Mainat té al barri d'Horta de Barcelona per a executar l'ordre de desnonament sobre Angela Dobrowolski. Segons ha avançat el diari 'El Periódico', la comitiva judicial ha entrat a les 8 del matí per ordre de la magistrada que porta el cas. L'encara dona de Mainat, acusada d'un suposat intent d'assassinat sobre el productor, ha abandonat la casa al voltant de dos quarts de deu del matí, acompanyada de la seva advocada —després que Jorge Albertini renunciés ahir a continuar representant -la.

Cal recordar que el jutjat de família que tramita el divorci de la parella va determinar que Josep Maria Mainat tenia l'ús de l'habitatge familiar, així com la custòdia dels dos fills de la parella. Dobrowolski feia dies que estava a la casa, on ha passat tot el judici atrinxerada a la mansió del seu marit, arribant, fins i tot, a treure diversos mobles de la propietat a través d'una empresa de mudances. Mainat, per la seva banda, ha estat aquests dies a Canet de Mar amb els seus dos fills petits. 

Una vegada Ángel Dobrowolski ha abandonat l'habitatge, uns operaris s'han encarregat de canviar el pany de la propietat per evitar que torni a ser ocupada.

Les mesures del jutjat contra Dobrowolski

El passat 25 d'octubre, el magistrat del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona va deixar en llibertat Ángela Dobrowolski, amb la prohibició d'apropar-se a menys de 1.000 metres de Mainat i dels seus fills. La dona, que està investigada per homicidi en grau de temptativa del seu marit, està obligada a presentar-se periòdicament al jutjat i se li va retirar el passaport. Així mateix, el magistrat li ha prohibit sortir del territori nacional.

La fiscalia havia demanat presó provisional sense fiança o subsidiàriament mesures de control, com ara l'allunyament de la víctima. La representació de Mainat, per contra, no es va adherir a la petició de presó, però sí a les mesures alternatives, inclòs també l'allunyament dels fills.