El moment de la detenció de l'home que presumptament enaltia l'assassinat del professor francès i els actes terroristes

Els Mossos detenen a Barcelona un home per enaltir l'assassinat del professor francès

El detingut també feia crides a fer més atacs terroristes per respondre els atacs al Profeta

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home, de nacionalitat marroquina, per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme i un d'incitació a cometre delictes de terrorisme. L'home, que va ser detingut aquest divendres, publicava missatges a les xarxes socials on enaltia els atacs i incitava a cometre més accions terroristes.

Els investigadors de la Comissaria General d'informació de Barcelona van detenir-lo, després d'una investigació, on es constatava que l'home va defensar i justificar l'atemptat terrorista perpetrat contra un professor francès el passat 16 d'octubre per mostrar la coneguda i polèmica caricatura de Mahoma a classe en parlar de la llibertat d'expressió.

Crida a venjar el Profeta

L'operació policial, segons els Mossos, s'inicia en el marc de l'estudi i monitoratge de les xarxes socials que s'utilitzen com altaveu per a la proliferació de discursos extremistes de base gihadista. En aquest sentit, el cos explica que el detingut va utilitzar els seus perfils virtuals per compartir diverses publicacions de xeics extremistes i d'altres usuaris que tenien per objectiu difondre un missatge «clar i inqüestionable de legitimació de l'assassinat del professor francès», arribant al punt de «fer una crida a realitzar actes de revenja contra aquells que faltin al respecte al profeta», han detallat els Mossos en una nota de premsa.

Entre els seus postulats, el detingut insisteix també en la necessitat de promoure la jihad, és a dir, l'enfrontament violent, directe i armat per defensar el Profeta i proclamar un califat mundial. La investigació s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció 3 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Després de passar aquest dissabte a disposició judicial, el jutge ha decretat llibertat amb mesures cautelars d'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i la retirada del passaport.

Detenció a Palafrugell per enaltir els atemptats de Barcelona i Cambrils

Aquesta detenció a Barcelona arriba pocs dies després que els Mossos d'Esquadra detinguessin un home per enaltir les accions terroristes dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils hores després de l'atac, l'agost del 2017. La detenció va tenir lloc a Palafrugell el divendres 23 d'octubre. Es tracta d'un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina. L'investigat feia uns mesos que vivia a França però el passat dimecres es va desplaçar a Catalunya per renovar el permís de residència, i va ser interceptat divendres poc abans de retornar a França.

L'home difonia a les xarxes continguts per promocionar el jihadisme i poques hores després dels atemptats del 17 d'agost del 2017 va enaltir els autors dels atacs atribuint-los la categoria de màrtirs i lloant les accions terroristes que havien comès. L'home va difondre públicament a les xarxes socials, de manera reiterada i perllongada en el temps, continguts per promocionar el jihadisme, enaltir i defensar les activitats de DAESH i justificar la violència com a forma d'alliberaments, segons va informar la policia catalana.