Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

La troballa dels Mossos d'Esquadra al cor d'un parc natural català

La policia catalana ha detingut dos homes com a responsables de dues plantacions de marihuana a Sant Celoni

Nou cop dels Mossos d'Esquadra contra el cultiu de marihuana a Catalunya. La policia catalana va detenir aquest passat dimarts dos homes, de 26 i 46 anys i de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els dos arrestats eren responsables de dues plantacions de marihuana al Parc Natural del Montnegre i al Corredor a Sant Celoni amb 4.560 i 1.852 plantes respectivament.

Els agents dels Mossos van desmantellar les plantacions i també una zona per assecar els cabdells, que estava ubicada a uns 200 metres de la plantació de menys extensió. En aquest espai, on els arrestats també havien habilitat una zona per poder dormir i menjar, es van intervenir 32 quilos de cabdells de marihuana.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial aquest dijous i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Així mateix, la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) va denunciar els arrestats per fer captacions il·legals d'aigua, per fer rompuda forestal i per abandonament de residus. La Policia Nacional, d'altra banda, els hi ha obert expedients d'expulsió.

Diverses setmanes d'investigació

La investigació dels Mossos va començar fa algunes setmanes gràcies a la col·laboració ciutadana, que va alertar la policia catalana d'una gran extensió d’arbres talats en una zona de la riera de Fuirosos a Sant Celoni. Els investigadors van comprovar que l'espai havia estat ocupat per dues plantacions de marihuana, que ocupaven mitja hectàrea cadascuna.

Les plantacions de marihuana estaven situades a tocar del pantà de la Brinxa per tal d'abastir-se d'aigua. Els dos cultius estaven vigilats per dues persones, que la policia catalana va localitzar movent-se per la zona en un vehicle. Amb tota aquesta informació, es va planificar un dispositiu policial per tal de desmantellar els cultius i detenir els responsables.

En aquest operatiu hi van participar agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) davant la possibilitat que els responsables de les plantacions anessin armats. Així mateix també van activar-se agents de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO), agents de l’URMA i un helicòpter, que van comptar amb el suport d'agents de Granollers i Sant Celoni.