Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professional realitzant un massatge a un genoll

Detenen un massatgista acusat d'abús sexual a menors al Maresme

A través d'un perfil d'Instagram s'han pogut conèixer fins a una dotzena de víctimes

Professional realitzant un massatge a un genoll
El massatgista ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra | Europa Press

Els Mossos d'Esquadra han detingut un massatgista de Canet de Mar (Maresme), acusat d'abusar sexualment de les seves pacients. La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Mataró van detenir l'home dijous passat i després de declarar davant el jutge ha quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.

El jutge li ha imposat una fiança de 20.000 euros i s'ha de presentar cada quinze dies als jutjats. Segons els investigadors, l'home portaria diversos anys actuant de la mateixa manera i hi ha identificades almenys una dotzena de víctimes.

Un perfil d’Instagram denúncia l’activitat del massatgista

Des del passat 11 d'octubre, algunes de les víctimes han publicat a través d'un perfil d'Instagram el seu testimoni, on relaten algunes de les experiències viscudes. El compte anònim publica dures històries de les persones que van acudir a Joaquim Pou, el massatgista assenyalat en qüestió.

Algunes d’aquestes víctimes relaten fets que van ocórrer fa més d’una dècada. La majoria d’elles encara no havia acceptat que havia estat víctima d’un abús sexual i la confiança de les altres víctimes ha acabat per desemmascarar un dels massatgistes més coneguts de Canet de Mar.

Precisament aquest perfil d’Instagram ha servit per determinar el modus operandi d’aquest suposat massatgista. Segons expliquen les mateixes víctimes, aquest els rebia amb «amb llum tènue, encens i música, així com amb un matalasset a terra». Sorprenentment, quan les víctimes explicaven la seva experiència a familiars i amics, aquests defenien el professional argumentant que «ell era així» de bromista.

El massatgista era conegut al municipi per ser «molt bromista»

El perfil d’Instagram no només serveix per explicar els testimonis de les víctimes, sinó que han creat un Crowfunding perquè tot aquell qui vulgui col·labori en la causa i ajudi a pagar les despeses jurídiques i els tractaments psicològics que les víctimes hauran de rebre per intentar superar aquest cas. 

La majoria de víctimes són noies joves o dones en edat adulta que van patir aquests abusos quan encara eren menors. Entre alguns testimonis expliquen com el 'professional' les obligava a treure's la samarreta per realitzar-li un massatge sensual amb oli encara que en un principi el massatge fos, per exemple, a un genoll o una cama. 

D'aquesta manera, i amb l'excusa que gran part del municipi el justificava com un «bromista», el massatgista ha pogut continuar amb la seva professió durant tots aquests anys. Ara, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra i després ha quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.