Els Mossos difonen les fotos de tres terroristes que volen atemptar a Europa

Són tres tunisians molt perillosos que estan preparant un atemptat imminent a Europa, segons la Interpol. La difusió de les imatges, així mateix, s'ha fet entre els agents del cos

Imatge dels terroristes que volen atemptar a Europa
Imatge dels terroristes que volen atemptar a Europa | CatalunyaDiari.cat

El mateix dia que Catalunya ha tornat a patir un atemptat terrorista gihadista, s'ha conegut també, tal com pot avançar CatalunyaDiari, que la policia catalana ha fet arribar a tots els seus agents una informació relacionada també amb el terrorisme islamista. La Comissaria General d'Informació ha fet arribar a totes les patrulles del cos un document que incorpora tres noms i dues fotografies d'uns terroristes que, segons l'Interpol, estan preparant un atemptat imminent a Europa. No es relacionen amb l’atemptat d’avui a Cornellà.

Tal com detalla el document, al qual ha tingut accés CatalunyaDiari, els tres homes estan preparant una acció terrorista a un lloc d'Europa que no s'ha pogut precisar i es creu que els homes, que van sortir de Tunísia, ja estarien a França o a Luxemburg. L'oficina de la Interpol va detectar aquesta cèdula terrorista i va emetre, via els canals oficials, una «avís taronja». Els Mossos d'Esquadra, igual que les altres policies de l'Estat, en rebre la informació, l'han fet arribat a totes les patrulles del cos.

Imatge d'un dels terroristes, difosa pels Mossos d'Esquadra
Imatge d'un dels terroristes, difosa pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

  

Tres terroristes senyalats per la Interpol

La data de l'avís taronja de la Interpol és del 14 d'agost i la comunicació interna de Mossos està datada en dia 18 d'agost i està signada per la Comissaria General d'Informació, els experts de la lluita antiterrorista dels Mossos d'Esquadra. Al final del document, es demana als agents que si en tenen alguna informació o els localitzen, que activin tots els mecanismes d'autoprotecció i que alertin immediatament als seus superiors.

Segons el document, els tres presumptes terroristes que tenen intenció d'actuar a Europa són Sami Loudhif (Tunísia, 1984), Najeh Ben Salah (Tunísia, 1976) i Yassin Mbarki (nacionalitat desconeguda, 1980). El document incorpora les fotografies de dos d'ells, els dos primers. Segons les informacions que l'Interpol ha facilitat a totes les policies els tres homes podrien ser a França, tot i això, els Mossos d'Esquadra també han augmentat l'alerta i han difós les fotografies a tots els agents del cos.

Cal esmentar, d'altra banda, que en una roda de premsa feta des de la mateixa comissaria que ha estat escenari dels fets, Rafel Comes, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos ha afirmat que, després del succés, han recomanat a tot el cos policial que «s'extremin les mesures d'autoprotecció».

Imatge del segon terrorista, també difosa pels Mossos
Imatge del segon terrorista, també difosa pels Mossos | CatalunyaDiari.cat

 

Catalunya encara en alerta nivell 4 sobre 5

Catalunya, com la resta de l'Estat, segueix en alerta terrorista nivell 4 sobre 5, i més després de l'atemptat terrorista —els Mossos ho investiguen com un atac gihadista— d'aquesta matinada a la comissaria dels Mossos de Cornellà. La policia catalana ha demanat reforçar també la vigilància a totes les comissaries de policia per evitar rèpliques de l'atac d'avui, mentre duri la investigació. Amb el terrorista mort avui a Cornellà, ja són vuit els gihadistes que els Mossos d'Esquadra han pogut abatre a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari