Els Mossos prenen el barri de Gràcia per evitar una nova nit d'aldarulls

Furgonetes antiavalots a tots els carrers de Gràcia han obligat a Ca La Trava a desconvocar la marxa | La policia ha fet identificacions i escorcolls a tot el barri

Diversos grups antisistema i okupa de Barcelona havien fet una crida aquest divendres, 19 d'octubre, a tornar a Gràcia per protestar contra el desallotjament de Ca La Trava després d'una ordre judicial i dos anys de procés judicial.  La manifestació que es va fer ahir al barri i que va arrencar des de plaça de la Virreina va avançar direcció mar per carrer Torrijos i fins a Travessera de Gràcia on, amb un important grup de persones amb les cares tapades i amb caputxes, es van produir greus destrosses  contra una entitat bancària, dues immobiliàries i es van incendiar contenidors i creuar mobiliari urbà.

Els Mossos d'Esquadra van intervenir quan la manifestació ja feia més d'una hora que estava en marxa i quan ja s'havien iniciat els aldarulls.  Quan les furgonetes de la Brigada Mòbil van prendre els carrerons del centre de Gràcia van poder dissoldre els manifestants. Es va detenir una persona per cremar contenidors i es van denunciar dues persones més per desordres públics.

Els Mossos prenen Gràcia i eviten nous aldarulls

Aquest divendres la marxa no ha pogut ni començar. Furgonetes d'agents antiavalots han tancat totes les entrades a la plaça de la Revolució, on s'havia convocat la manifestació. Els Mossos d'Esquadra han pres literalment el centre del barri de Gràcia per evitar una nova nit d'aldarulls. Amb agents a totes les cantonades dels carrers propers a la plaça on s'havia convocat la marxa, s'han fet identificacions i escorcolls a les persones que accedien a la plaça.  Moltes de les persones que estaven arribant a Gràcia ja no han intentat accedir al punt de trobada i des del Twitter del bloc okupat han avisat que s'havia canviat el lloc de la concentració. Joanic era el nou punt de reunió.

Agents de la BRIMO a les entrades de la plaça de la Revolució, on s'havia convocat la manifestació.
Agents de la BRIMO a les entrades de la plaça de la Revolució, on s'havia convocat la manifestació. | Guillem RS

 

A la plaça Joanic, frontera entre el barri de Gràcia i l'Eixample, s'hi han concentrat una vintena de persones abans que els Mossos, amb diverses furgonetes d'ordre públic, prenguessin també les entrades per escorcollar i identificar a les persones que hi arribaven.

Ca La Trava ha desconvocat la marxa per la pressió policial

Però no ha durat molta estona. La pluja i la «militarització del barri», tal com ho han qualificat els organitzadors de la manifestació, ha obligat a Ca La Trava a desconvocar la marxa a les vuit del vespre, mitja hora després de l'hora que havia d'arrencar i quan encara no havia pogut iniciar-se. «Avui la BRIMO ens ha volgut separades. I a cop intimidatori ho ha aconseguit. No és una derrota. Ens tenen por», s'ha assegurat des de Ca La Trava.

Agents de la BRIMO de Mossos escorcollant dues persones a Joanic.
Agents de la BRIMO de Mossos escorcollant dues persones a Joanic. | Guillem RS

 

Fins ben entrada la nit, la presència policial a diversos carrers i places del barri de Gràcia ha sigut notable. S'han produït escorcolls i identificacions a persones que segons els Mossos podrien participar en la manifestació okupa que s'havia convocat aquest vespre.Mossos d'Esquadra i els grups de suport al bloc ocupat no han informat de cap nova detenció durant l'operatiu policial d'avui. Gràcia ha viscut una nit sense incidents. Però Ca La Trava no es rendeix; «la batalla continua», asseguren.

Una furgoneta a l'entrada de la plaça de la Revolució, a Gràcia.
Una furgoneta a l'entrada de la plaça de la Revolució, a Gràcia. | Guillem RS

 

Els Mossos canvien d'estratègia

Canvi d'estratègia. Els Mossos avui no ha permès ni que la marxa pogués arrencar. Fonts policials han explicat a CatalunyaDiari que ahir es va permetre als manifestants fer la marxa i avui, sabent que tenien les mateixes intencions que ahir, quan es van produir destrosses, s'ha volgut evitar la concentració tancant els accessos i encapsulant els manifestants a la plaça on s'havia convocat. Dijous van guanyar els aldarulls, avui ha guanyat la policia.

Agents de la BRIMO a Gràcia, identificant i escorcollant diverses persones.
Agents de la BRIMO a Gràcia, identificant i escorcollant diverses persones. | Guillem RS