Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos investiguen la mort d'una dona a Esplugues de Llobregat

El cos ha aparegut al seu domicili

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud investiguen la  mort d'una dona  al seu domicili de l'Esplugues de Llobregat.

A les  7.00 hores d'aquest matí els Mossos han rebut l'avís que s'havia trobat el cos sense vida d'una dona en un domicili d'Esplugues de Llobregat. Diverses dotacions policials s'han traslladat al lloc dels fets on han localitzat amb símptomes de violència el cadàver d'una dona. La DIC ha obert una investigació per esclarir els fets.

Tot apunta a un nou cas de violència masclista

La dona ha estat trobada amb diverses ferides  d'arma blanca a l'habitació d'un pis compartit, on hi viuen més persones, totes, com la víctima, de nacionalitat estrangera. També hi vivia la parella  de la dona, que s'ha escapat i la policia està buscant per detenir-lo. Tot apunta a que es tracta d'un nou cas de violència masclista.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha detallat que des de les 10 del matí «el jutge de guàrdia d'Esplugues de Llobregat està dirigint l'aixecament del cadàver» i que «suposadament» la dona hauria estat assassinada «per la seva parella» que s'ha «fugat». La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga ara els fets. Els fets haurien tingut lloc al barri de Can Vidalet. El TSJC ha detallat que està comprovant si hi havia o no antecedents de violència entre la parella.

Dona de 51 anys, veïna de Viladecans

La dona morta aquest dissabte al matí a Esplugues de Llobregat era una veïna de Viladecans, de 51 anys, que s'havia traslladat a viure a la ciutat veïna amb la seva parella, principal sospitós de la mort de la dona. 

Així ho han explicat els dos ajuntaments a través d'un comunicat en el qual han condemnat els fets i han expressat el seu condol a familiars i amics de la víctima. Aquesta és la segona víctima de violència masclista d'aquest any a Esplugues de Llobregat, i l'alcaldessa, Pilar Díaz, diu que és «inacceptable» que continuïn produint-se aquests crims: «Alguna cosa falla a la nostra societat quan persisteix la violència envers les dones només pel fet de ser dones».

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat farà un minut de silenci per condemnar els fets a les set de la tarda d'aquest dissabte, però es demana a la ciutadania que no hi assisteixi i s'hi sumi des de la distància per adaptar l'acte de condemna a les normes de seguretat de l'actual estat d'alarma.

També l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha condemnat els fets i demana «extremar» l'atenció davant aquesta «xacra social», especialment durant la pandèmia per l'augment de convivència a les llars. L'any passat a Viladecans van morir dues dones, víctimes també de la violència masclista.