Els Mossos retiren 15.000 peces de roba falsificades en un gran operatiu a Girona

Es va detectar, en botigues per turistes, un increment de roba falsificada i després d'escorcollar-les, s'ha pogut imputar a 22 persones

Els Mossos d'Esquadra van desplegar aquest dimarts al matí un macrooperatiu policial contra la falsificació de productes de roba a la zona costanera i a la frontera amb França. Un gran nombre d'agents de les comissaries de la Bisbal de l'Empordà, Blanes, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres i la Jonquera es van presentar, amb la col·laboració d'agents de l'ARRO, a diferents botigues dels municipis de les poblacions de Platja d'Aro, els Límits del Pertús, l'Estartit, Roses i Lloret de Mar. Tot i el gran operatiu, els investigadors dels Mossos confirmen a CatalunyaDiari que és complicat acabar amb aquest tipus de delictes per la seva alta rendabilitat.

L'objectiu de l'operatiu, que fa mesos que s'investiga, és prevenir els delictes contra la propietat industrial que es cometen quan es venen productes de roba falsificada, simulant grans marques. Els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal de Girona, amb la col·laboració d'agents d'investigació de diferents comissaries de la regió policial de Girona, van detectar, conjuntament amb els representants de diverses firmes comercials, un increment important de productes presumptament falsificats en diferents establiments de Girona.

Productes per vendre als turistes francesos

La majoria de productes es podien trobar a la frontera amb França, fet que fa pensar als investigadors, que aquestes botigues tenen aquests productes falsificats a Catalunya però pensant en la seva venda a turistes o ciutadans francesos que travessen la frontera per comprar-los.  Als Límits del Pertús hi ha desenes de botigues d'aquest tipus de productes, a menys de cinc minuts de França, que permet als ciutadans francesos entrar a l'Estat espanyol per comprar la roba falsificada i tornar.  Els Mossos també han fet controls i escorcolls en botigues destinades a turistes a la costa, a Platja d'Aro, Roses i Lloret de Mar. És el primer cop que els Mossos d'Esquadra de Girona fan una gran operació contra la venda de productes falsificats en botigues per turistes.

Juntament amb els Mossos, pèrits de marques comercials han inspeccionat la roba.
Juntament amb els Mossos, pèrits de marques comercials han inspeccionat la roba. | CatalunyaDiari.cat

 

Per tal de poder confirmar que la roba que es trobava en els escorcolls era falsificada, juntament amb els investigadors dels Mossos, nou pèrits de més de 50 conegudes marques comercials també van ser presents a les entrades a les botigues. Agents dels Mossos de les diferents comissaries van entrar de manera simultània a les diverses botigues des de primera hora del matí.  Durant les diligències els Mossos van intervenir 15.945 peces de roba falsificades de més d'una trentena de marques comercials. En una de les botigues els Mossos van trobar la roba falsificada amagada en un magatzem amagat. Aquest material intervingut tindria un valor al mercat de més de 600.000 euros a les botigues de costa i a la frontera amb França.

Penes de presó de sis mesos a dos anys

La policia catalana ha pogut imputar per un presumpte delicte contra la propietat industrial a 22 persones, els responsables de les diferents botigues que s'han escorcollat. Algunes d'elles ja tenen altres denúncies per aquests tipus de delictes i alguns d'ells són de nacionalitat estrangera, tal com ha pogut saber CatalunyaDiari. Tot i el cop policial d'aquest dimarts, els investigadors dels Mossos expliquen que és molt complicat acabar amb aquest tipus de delictes, per la seva alta rendibilitat.  Si, arribat el judici, s'acaba condemnant als venedors d'aquest tipus de productes, les penes poden anar de sis mesos a dos anys de presó. El Codi Penal inclou la possessió i la venda de productes falsificats com a delicte contra la propietat industrial.