Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control a Catalunya.

Macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra avui mateix amb 200 agents desplegats

El dispositiu s'ha saldat amb 14 detinguts i el decomís de més de 3.500 plantes de marihuana a Sils | Els Mossos han desplegat 200 agents

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra ha desplegat aquest dijous un operatiu antidroga a urbanitzacions de Sils i Maçanet de la Selva, a la comarca de la Selva

El dispositiu, en el què han col·laborat les policies locals del municipi, ha començat a les sis del matí i han fet nou entrades i escorcolls a les urbanitzacions de Vallcanera, Les Comes i Mas Altaba. Segons informen el Mossos d'Esquadra, el dispositiu s'ha saldat amb 14 detinguts i tres investigats, almenys un d'ells menor, i el decomís de més de 3.500 plantes de marihuana, estris per al cultiu i armes.

Els Mossos mobilitzen 200 agents

Segons fonts properes al cas, la investigació dels Mossos d'Esquadra va començar arran d'informacions ciutadanes i indicis que apuntaven que alguns dels domicilis podia tenir la llum punxada per plantacions interiors de marihuana. Aquest dijous a primera hora han desplegat l'operatiu i han fet les entrades autoritzades pel jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners.

Marihuana
Els Mossos han tancat l'operatiu amb el decomís de més de 3.500 plantes de marihuana a Sils, a la comarca de la Selva.  | ACN

El dispositiu ha mobilitzat uns 200 efectius entre unitats d'investigació dels Mossos d'Esquadra, seguretat ciutadana, ARRO, canina i la col·laboració de les policies locals de Sils i Maçanet de la Selva.

Les comarques de Girona, en el punt de mira 

No ha estat l'únic operatiu policial d'avui a Girona. La Policia Nacional ha desmantellat una plantació interior de marihuana funcionant a ple rendiment en una finca de més de 52.000 metres quadrats a Sant Feliu de Guíxols. 

Els agents han intervingut més de 1.500 plantes, amb un pes superior als 215 quilos, així com eines per aconseguir collites ràpides, armes i diners en efectiu. Hi ha quatre detinguts relacionats recentment amb una altra investigació a la Costa Brava. Dos d’ells tenen antecedents per fets similars de l’any 2019. 

▶️ Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

El cultiu estava dividit en diverses estances i el valor del frau a la companyia elèctrica pujaria fins als 50.000 euros. La Policia Local va col·laborar en l’operatiu.

La investigació va començar a principis de febrer, quan els investigadors van confirmar les seves sospites després de diverses vigilàncies sobre la finca i els vehicles que entraven i sortien de la mateixa. 

Els detinguts, originaris de l’Europa de l’est, van passar a disposició judicial i un d’ells va ingressar a presó.