Els Mossos reforcen la vigilància de les seus judicials de Catalunya pels atacs dels CDR

La policia catalana reforça i reactiva el dispositiu Toga per protegir jutjats, audiències provincials i la Fiscalia durant el judici contra el Procés català

Toga. Aquest és el nom del dispositiu que amb l'inici del judici contra el Procés s'ha reactivat i reforçat i que busca protegir les seus de les institucions judicials a Catalunya. No és un pla nou de la policia catalana, ja es va activar el passat mes d'abril després de la detenció del president Puigdemont i dels moments de tensió que es van viure a Catalunya.

En aquell moment, sota el nom de dispositiu Minerva, els Mossos d'Esquadra, sota el control del Ministeri de l'Interior, per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, ja van augmentar la protecció dels edificis judicials (dispositiu Toga), estatals i europeus a Barcelona (dispositiu Estadi) i partits polítics (dispositiu Fòrum). Aquest febrer, amb l'inici del judici contra la presidenta Forcadell, el vicepresident Junqueras, els consellers del Govern Puigdemont i els Jordis, s'ha decidit tornar-lo a activar en fase alta.

Reforç de la protecció de seus judicials a Catalunya

Sobretot, però, s'ha decidit reforçar la vigilància i protecció dels edificis de la judicatura a Catalunya. Els jutjats penals de tots els partits judicials del país, les seus de les audiències provincials i també els organismes superiors com la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer de Pau Claris de Barcelona.

Durant la setmana passada els Mossos van presentar aquest reforç de seguretat a les autoritats judicials de Catalunya i es preveu que mentre duri el judici al Tribunal Suprem la policia catalana incrementarà la vigilància dels exteriors d'aquests edificis per evitar atacs.

Els jutjats plens de merda i la Fiscalia atacada amb pintura i ous

Els CDRs davant la Ciutat de la Justícia | Twitter (@CDRCatOficial)

Atacs, per exemple, com els d'aquest dilluns, 4 de febrer. Diversos grups independentistes, amb la reivindicació dels CDRs, van omplir de fems alguns dels jutjats de Catalunya sota el tema «justícia de merda».

El passat divendres, durant una manifestació també dels CDRs contra el trasllat dels presos independentistes cap a Madrid, es va atacar la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya amb el llançament d'ous, pintura i fruites. Un atac, aquest darrer, que ha motivat la queixa i condemna per part dels estaments judicials a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari