Dos agents dels Mossos amb un vehicle policial al darrere durant uns aldarulls

Els Mossos segueixen el rastre dels aldarulls: escorcolls i detencions en poques hores

A Mataró s'haurien detingut almenys quatre persones


Els Mossos registren aquest dilluns al matí dues naus a Mataró i Canet de Mar on viurien persones relacionades amb els aldarulls dels últims dies a Barcelona, segons ha pogut saber l'ACN. Es tracta d'un dispositiu ordenat per un jutjat de la capital catalana, segons han confirmat els Mossos. La de Canet de Mar és una antiga fàbrica, anomenada Can Jover. La de Mataró és una nau que porta anys ocupada i que ha estat font de conflicte permanent darrerament. En aquest, s'han detingut almenys quatre persones i s'ha requisat material divers.


Segons Molinero, han estat els Mossos els que han sol·licitat a l'autoritat judicial poden entrar a les dues naus ubicades al Maresme. Això s'ha fet arran de les detencions que es van fer el passat dissabte, que ha considerat «molt importants». Així, busquen tant sospitosos dels aldarulls, com «material» que s'ha fet servir en les protestes. 

Un «alt nivell d'organització»

El comissari Joan Carles Molinero ha explicat a Catalunya Ràdio que es busquen tant sospitosos com proves dels darrers fets. Ha afegit que hi ha un «alt nivell d'organització» entre els que provoquen els aldarulls. Ha explicat també que estan investigant quines organitzacions, grups o col·lectius «hi poden haver» al darrera de les persones que estan protagonitzant els aldarulls.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.Segons Molinero, entre els detinguts hi ha de diverses tipologies: alguns només fan barricades, altres cremen contenidors i llencen líquid inflamable i altres sabotegen i saquegen establiments. L'escorcoll a la nau de Mataró ha finalitzat cap a les 13.15 hores. Els agents que hi han participat s'han endut bosses i caixes amb material divers.Tot i la gravetat dels fets del passat dissabte, ha apuntat que la violència «desbocada» ja havia començat amb l'atac a la comissaria dels Mossos a Vic. Tot i això, sí que creu que el «màxim exponent o grau d'agressivitat es va donar dissabte quan diversos manifestants van intentar cremar viu un agent dins d'una furgoneta». Aquesta és pel comissari una «línia vermella» i ha insistit que els incidents que s'estan donant són de «moltíssima violència».El comissari ha defensat també que ja hi ha un control específic de la Brigada Mòbil dels Mossos i són «molt curosos» per poder seguir tota la traçabilitat dels seus moviments i accions. Per això, ha considerat que els que estan apostant per una modernització haurien d'«aclarir» què volen dir, tot i que ha assegurat que si es plantegen millores «sempre seran benvingudes».