Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cementiri

Els Mossos, sorpresos després de saber què feien en un cementiri de Barcelona

La policia segueix amb la investigació i busquen als autors del delicte

Els Mossos d'Esquadra continuen amb una investigació per trobar els autors que han profanat més de 160 tombes al cementiri de Montjuïc de Barcelona.

Segons explica el diari La Vanguardia, diversos treballadors asseguren que la xifra de nínxols violentats podria ser molt més alta, arribant als 300. 

La investigació segueix en peu

Els lladres han obert més d'un centenar de tombes per a endur-se les joies i peces d'or  que els cadàvers tenien als seus taüts. La gran majoria de les tombes profanades són antigues i sense làpida, ja que avui dia gairebé ningú enterra als seus familiars amb objectes de valor.

De moment, la policia no ha descartat cap hipòtesi i fins i tot han investigat als mateixos treballadors del cementiri per a comprovar si algun havia venut joies per internet les últimes setmanes.

Quatre mesos de robatoris

Els Mossos creuen que els lladres han tingut el temps suficient per a vendre les joies robades al mercat negre, ja que les profanacions s'han fet entre el mes de maig i el de juliol.

L'últim robatori es va notificar fa dues setmanes i mitja, el 18 de juliol. Els investigadors també han utilitzat  drons amb càmeres tèrmiques  per intentar enxampar els lladres en el moment del robatori, però no han tingut èxit amb aquesta estratègia.

Imatge tombes del cementiri de Montjuïc
Centenars de tombes antigues profanades al cementiri de Montjuïc. | Europa Press

Les dimensions del cementiri ho dificulten

Un dels grans problemes que està tenint la investigació és que el cementiri de Montjuïc té unes dimensions i característiques especials. Els lladres poden passar fàcilment desapercebuts i amagar-se entre els desnivells, carrerons i espais poc concorregut. En total la superfície té 57 hectàrees i més de 175.000 sepultures.