Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Troben un cadàver a Montjuïc mentre buscaven el presumpte assassí de Barcelona

Els Mossos i l'Ajuntament de Barcelona han descartat que el cos localitazat, que es troba en estat avançat de descomposició, sigui el del presumpte assassí del nen de dos anys

Aquest migdia s'ha descobert per sorpresa un cadàver a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona, lloc on els Mossos d'Esquadra buscaven el pare del fill presumptament assassinat aquest dimarts a l'Hotel Concordia de Barcelona. Dues treballadores del servei municipal de neteja han localitzat el cos en una zona boscosa mentre desbrossaven la vegetació al massís costaner.

El cos es trobava en un estat avançat de descomposició i deixava anar una forta pudor que, segons han explicat fonts policials, es podia sentir per la zona on ha estat localitzat el cos. Així, els Mossos han desvinculat el cadàver del cas en què ara estan immersos, la cerca del presumpte parricida, Martín Ezequiel Álvarez Giaccio. El cos localitzat no seria el de l'home que, segons les primeres investigacions, hauria comès un cas de violència vicària en assassinar el seu fill com a resposta a la separació de la seva dona.

Els Mossos i l'Ajuntament insisteixen que el cadàver no és el del presumpte parricida

De moment, es desconeix la identitat del cos, encara que la policia i fonts municipals insisteixen que «no té res a veure» amb l'home de 44 anys, la imatge i la descripció física del qual els Mossos han difós per facilitar la col·laboració ciutadana. De fet, els Mossos han demanat ajuda i que es contacti amb el telèfon 112 en cas de tenir informació.

La hipòtesi dels Mossos, reforçada pel fet que l'home va fugir de l'habitació i de l'hotel a través de la piscina, era que s'hauria pogut amagar a Montjuïc, ja que és una zona plena de camins, pistes i amagatalls que permetrien a Martín Ezequiel Álvarez escapolir-se. Per aquest motiu, la policia va engegar dimecres un macrodispositiu per trobar l'home. Aquesta passada nit, més enllà de cotxes i motos, els Mossos han rastrejat la muntanya des de l'aire amb un helicòpter.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que l'home hagi fugit de Barcelona

Tot i això, també es treballa amb la possibilitat que l'home hagi fugit de Barcelona i es trobi en un altre punt del país. S'ha plantejat la possibilitat que visités els seus familiars al Vendrell, al Baix Penedès, donat el fet que hi vivia des que es va separar de la seva dona, per la qual cosa s'ha contactat amb l'entorn proper. Sigui com sigui, la investigació es manté en secret de sumari i encara caldrà localitzar i interrogar l'home.

Allò que es preveu com una possibilitat més clara és que ens trobem davant d'un cas de violència vicària, un tipus de violència de gènere en la qual un dels progenitors utilitza els seus fills per fer mal o coaccionar la seva parella. Així, tenint en compte el procés de separació, els missatges amenaçadors de l'home i la seva fugida, l'opció, dins les especulacions, és la que pren més força.