Els Mossos d'Esquadra realitzen un control rutinari a Tarragona

Macrodispositiu policial per caçar el pare del nen de 2 anys que han trobat mort a BCN

Els Mossos d'Esquadra el consideren el principal sospitós de la mort del seu fill, que s'ha produït aquesta passada nit en un hotel de la capital catalana

Catalunya continua consternada per la trista notícia que ha copsat els principals focus informatius d'aquest dimecres, dia 25 d'agost. Un nen de 2 anys ha estat trobat mort a l'Hotel Concòrdia de Barcelona en un nou possible cas de violència vicària. El cas, però, continua obert i amb diversos interrogants. El més important: saber on es troba actualment el pare de la criatura i principal sospitós de la mort del petit.

Macrodispositiu policial per trobar el pare

Com dèiem, tots els indicis han portat als Mossos d'Esquadra a considerar el pare del nen com a principal sospitós de la mort del seu fill. La mare -que havia iniciat el procés de separació amb l'home- ha estat la primera a denunciar que l'home s'havia endut la criatura a un hotel ahir a la nit. Des d'allí, el sospitós li hauria enviat diversos missatges amb el telèfon mòbil, amenaçant-la que se'n penediria, referint-se al procés de separació.

De fet, les càmeres de seguretat de l'hotel mostren com l'home s'ha escapat del recinte poc després de les 10 de la nit. Ho ha fet saltant una tanca de la piscina i dirigint-se cap a Montjuïc. En les imatges també es pot contemplar el pare sortint de l'habitació de la setena planta on han trobat el cadàver del nen de 2 anys.

Amb tots aquests indicis, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desplegat un macrodispositiu per tota la ciutat per tal de trobar-lo i detenir-lo. A hores d'ara, però, encara no l'han pogut localitzar i només se sap que va fugir en direcció a Montjuïc.

Possible nou cas de violència vicària

Així doncs, tenint en compte el procés de separació, els missatges amenaçants de l'home i la seva posterior fugida, per ara tot apunta a un nou cas de violència vicària. Les imatges de les càmeres de seguretat de l'hotel reforcen la teoria. Cal recordar que la violència vicària està inclosa dins de l'àmbit de la violència masclista, ja que consisteix en la utilització dels fills com a eina per fer mal a la parella.

Malauradament, la violència vicària ja ha tingut protagonisme en les pàgines de successos en els darrers mesos. El cas mediàtic més recent és el de Tomás Gimeno, que va matar les seves dues filles de 6 i 1 any i les va tirar al fons del mar a Tenerife. Posteriorment, ell també es va llevar la vida. I tot plegat, segons els investigadors, ho va fer per fer mal a la mare de les criatures, que havia començat una nova relació amorosa després de separar-se.