Imatge d'un porc senglar caminant

Un veí de Barcelona que va ser mossegat per un senglar denuncia l'Ajuntament

L'home va rebre una queixalada de cinc centímetres de profunditat mentre veia les Llàgrimes de Sant Llorenç al Tibidabo, i ara acusa el consistori de no frenar la proliferació d'aquests animals

La serra de Collserola és un dels indrets del país on més manifestament s'està notant l'omnipresència dels porcs senglars, espècie animal en expansió que ocupa l'espai que en el passat tenien altres animals, i beneficiada per la deixadesa dels boscos. Així, al Parc del Tibidabo i als racons de la serra litoral no és estrany que es reprodueixin casos amb poca distància temporal d'atacs o mossegades. Encara que els senglars temen la presència humana, allà on s'hi acostumen, l'hi perden la por.

En un espai freqüentat com és el parc d'atraccions, és freqüent trobar-se senglars buscant entre les escombraries o apropant-se sense temor als humans. Ja fa anys, de fet, que se'ls veu baixar als barris del peu de la serra. Fa tan sols un parell de setmanes una dona va denunciar el Parc Natural de la Serra de Collserola perquè va patir una mossegada d'un senglar mentre feia pícnic al mirador de Montbau, i aquest matí del dimecres 25 d'agost s'ha fet públic que un home ha denunciat l'Ajuntament de Barcelona.

Un intent d'emportar-se unes motxilles i una mossegada de cinc centímetres 

Veí de Nou Barris, l'home va pujar amb la seva família a la serra, a la carretera Vallvidrera. Era una de les nits en què es podien veure les Llàgrimes de Sant Llorenç, i jeien en un banc prop de la carretera. De sobte, es van adonar que estaven envoltats per un grup de quatre senglars que, immediatament, els van intentar arrancar les bosses que duien. La família els ho va impedir, cosa que va fer créixer l'agressivitat dels senglars.

En aquest punt, un dels senglars va clavar una queixalada a la cama del pare, que va fer un crit de dolor que va foragitar els senglars. El resultat, però, va ser una ferida de cinc centímetres de profunditat que va obligar l'home a acudir a la unitat d'urgències de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Allà, l'hi van curar i li van inocular una vacuna contra el tètanus. No obstant això, una altra conseqüència és la por de la filla, que tem sortir de casa perquè diu que hi ha porcs senglars, segons informa RAC1.

L'home ha denunciat l'Ajuntament perquè controli la població de senglars

Davant l'atac, l'home ha interposat una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per tal, com recull el 'NacióDigital', que «els responsables es posin d'acord per prendre les mesures adequades per controlar la població de senglars». El veí de Nou Barris vol actuar per frenar la proliferació dels animals. De fet, els professionals del mateix Parc Natural han percebut un canvi de comportament dels animals, que ja no temen tant els humans i s'hi apropen amb gosadia.