Fotomuntatge de Juan Miguel i la Guàrdia Civil

Juanmi, el noi que es va enamorar d'una adolescent i ha aparegut calcinat

Ell i una estudiant menor d'edat van mantenir una relació durant quatre anys abans d'aparèixer Agustín

Un triangle amorós ha acabat amb un jove de 34 anys mort i calcinat en un cotxe a Cartagena (Múrcia). La víctima és Juanmi, un home divorciat i amb una filla. La policia ha detingut com a presumptes autors del crim a la seva ex, Natalia, i al seu xicot Agustín, de 18 i 20 anys.

La macabra història d'aquest crim comença quan Juan Miguel, un treballador de camp divorciat, es va enamorar de Natalia. Ella era una estudiant d'institut menor d'edat. Es van conèixer en una festa i van començar una relació que va durar quatre anys.

«La relació va començar a ser tòxica», explica el germà de la víctima, Adam, al diari 'El Español'. La matinada del dilluns, un pagès de la zona va veure's sorprès per un incendi a prop de casa seva. En apagar les flames es van adonar que hi havia un cotxe amb un cadàver dins.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es tracta del Hyundai Tucson de Juanmi, el cos calcinat jeia al seient del darrere del cotxe. Estava en el Paratge de les Marines, a Cartagena. No gaire lluny d'allà està la Pobla, la petita localitat envoltada de finques agrícoles on vivia la víctima.

La policia va detenir com a principals sospitosos la seva exparella Natalia, de 18 anys, i al xicot d'aquesta, Agustín. Aquest jove té 20 anys i compta amb antecedents penals. La investigació continua en marxa i es troba sota secret de sumari.

La família de la víctima ho té clar: «El meu germà era una bona persona, treballadora i humil, no tenia problemes amb ningú ni s'havia barallat mai. Això ha passat per gelosia i per un tema passional». Ara la clau està en el triangle amorós que formaven Juan Miguel, Natalia i Agustín.

Un triangle amorós amb final tràgic

«El meu germà volia deixar-la i ella li amenaçava que li pegaria foc al seu cotxe o la casa de la nostra mare amb ella dins», explica el seu germà. Segons la seva versió, el jove vivia amb por, ja que ella l'assetjava i l'obligava a estar amb ella. «La relació es va tornar tòxica per la gelosia i les discussions», aclareix.

Però Juanmi es va armar de valor i va decidir trencar amb la seva noia. Ella va començar a sortir amb Agustín, un noi conflictiu de la zona, però la seva intenció era tornar amb el seu ex. Juanmi i Natalia se seguien veient puntualment, formant un triangle que resultaria mortal.

Als seus 20 anys, Agustín tenia un expedient policial ple de baralles i robatoris. La seva relació amb Natalia era coneguda, però al poble es va començar a xiuxiuejar sobre les trobades entre la noia i el seu ex. Això hauria desfermat el crim passional que va posar fi a la vida de Juanmi.

L'home estava divorciat i treballava conduint un tractor en una empresa de l'Algar. Tenia una filla de 10 anys per a la qual treballava de sol a sol i es desvivia. Segons el seu germà, intentava evitar trobar-se amb Agustín perquè no volia baralles.

Juanmi vivia amb la seva mare i la seva germana petita Jéssica en una casa de la Pobla. Ella va ser precisament l'última que va sentir els crits d'auxili de la víctima. «Jéssica, Jéssica! Que m'estan donant una pallissa, que em mataran», és l'últim que li va dir.

«Jéssica, que em mataran!»

Diumenge, Juanmi se'n va anar amb un amic al bar 'La Perla' on van estar prenent unes copes. Llavors va començar a rebre trucades des d'un número ocult amb amenaces de mort. «Li deien que li pegarien foc», explica el seu germà Adam.

Espantat, el jove va tornar a casa i va menjar un entrepà amb la intenció d'anar a dormir. Va ser llavors quan va aparèixer Natalia amb la seva bicicleta. Segons la versió del germà, els dos van marxar amb el cotxe a uns terrenys que la família té llogats per guardar els animals.

Poc després va arribar a casa Agustín, que buscava a Natalia i a Juanmi. «T'està buscant Agustín», li va dir Jéssica al seu germà per WhatsApp intentant evitar una tragèdia. «Vaig de seguida», va respondre ell, però poc després va trucar demanant ajuda.

Després de la trucada d'auxili es van sentir uns cops i es va tallar la connexió. La família, preocupada, li va estar buscant durant hores. Però ja era massa tard, i va aparèixer calcinat dins del tot terreny després d'un foc que s'havia declarat poc abans.

Una hipòtesi inicial

La investigació policial va portar ràpidament fins a Natalia i Agustín. La parella havia emprès una fugida cap a Los Alcázares, una localitat costanera on pretenien amagar-se. Però poc després van ser arrestats per un delicte d'homicidi.

La principal hipòtesi és que li van propinar una pallissa, descontrolant-se la cosa. Així, l'haurien matat i per desfer-se del cos haurien cremat el cotxe. Però, hi ha una investigació en marxa i de moment poc més se sap.

L'autòpsia revelarà, per exemple, si Juanmi va morir abans o després de ser cremat. La investigació haurà de dilucidar també el grau de participació de Natalia i Agustín en el crim, i si hi va haver més gent implicada. Per ara el cas ha deixat un mort, una nena òrfena i una família destrossada.