Fotomuntatge del presumpte assassí amb els ulls pixelats i una imatge d'uns mossos d'esquadra

«Te'n penediràs»: les paraules del pare que ha matat el seu fill en un hotel

El servei d'emergències va trobar el nen, de només tres anys, inconscient i no va poder salvar-li la vida

«Te'n penediràs». És la frase que hauria dit el pare de l'infant assassinat en un hotel a Barcelona a la mare d'aquest abans d'acabar amb la seva vida.

El tràgic succés va ocórrer ahir a la nit i s'ha donat a conèixer avui. Un nen de només tres anys va aparèixer mort a l'habitació d'un hotel. Agents dels Mossos d'Esquadra i efectius sanitaris es van traslladar fins al lloc per atendre'l, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

El presumpte autor dels fets és el pare de l'infant, el qual estan buscant. Ell i la seva dona s'estaven separant i, durant el procés, l'hauria amenaçat més d'una vegada.

De fet, abans que es trobés el cos sense vida de l'infant, la mare de la petita ja havia alertat la policia que la seva exparella li havia enviat diversos missatges amenaçant-la. En un hi deia: «Te'n penediràs». També va informar les autoritats que l'home s'havia emportat el nen i que estava en un hotel.

Així doncs, el cas s'ha considerat com un crim, i es busca el pare com a principal sospitós de la mort del seu fill. És el que es podria tractar com un cas de violència vicaria.

És un tipus de violència que s'inclou dins de la violència de gènere i que consisteix a utilitzar els «fills o filles com a instruments per a fer mal a la mare o la parella». Exactament el que hauria passat ara.

Aquest home hauria assassinat el seu propi fill amb l'única intenció de fer mal a la mare, la seva exparella. Segons alguns experts, les persones que cometen aquesta mena de violència són conscients que amb aquesta faran més mal que amb una altra.

Saben que matar els seus fills o fer-los desaparèixer per sempre serà més dolorós per a la mare que qualsevol dany que li poguessin fer a ella personalment, fins i tot matar-la.

Una altra de les coses que afirmen alguns experts sobre el tema és que, normalment, el que fan aquests agressors després de cometre el crim és suïcidar-se. Asseguren que actuen per covardia, així que traient-se la vida eviten haver de pagar pels seus actes, tant judicialment com moralment.

En aquest cas en concret, encara no se sap quin és el parador de l'home. Des que ahir es va trobar l'infant inconscient, que va acabar morint a la nit, no es tenen pistes d'ell.

El pare de l'infant ha fugit

L'últim que se sap de l'home és que va fugir en plena nit intentant que ningú el veiés. Les càmeres de seguretat de l'hotel van registrar unes imatges seves sortint de l'habitació on s'allotjava amb el seu fill.

Primer se'l veu sortir una vegada d'amagat, comprovant que no hi hagués ningú al passadís de l'hotel, i al cap de poc es veu com surt per sempre de l'habitació. A més, gràcies a les càmeres, els investigadors han descobert que es va escapar de l'hotel saltant per la tanca de la piscina i que es podria haver anat cap a Montjuïc.

De fet, és allà on els agents de la policia estarien buscant-lo. De moment, com diem, és poca més la informació que es té.

S'està a l'espera de conèixer els resultats de l'autòpsia de l'infant per a determinar amb exactitud la causa de la mort. A més, s'ha decretat el secret de sumari i les autoritats no poden donar més informació sobre el cas.