Fotomuntatge de María Isabel, venedora de l'ONCE i desapareguda, i un quiosc de loteria

Novetats urgents sobre el crim de la venedora de l'ONCE

Veïns de la zona els havien vist discutir per un deute econòmic que l'assassí tenia amb la víctima

Els veïns del barri del Parc Sud a Albacete segueixen consternats per la mort d'una de les seves veïnes més estimades. María Isabel, coneguda com a 'Chenoa', ha aparegut morta i emparedada en un domicili. L'únic detingut pel crim de la venedora de l'ONCE és l'inquilí de l'habitatge.

Andrés, un cambrer de 53 anys, va sortir emmanillat del domicili on dimarts a la tarda van trobar el cadàver de la dona. La policia intenta aclarir ara el motiu pel qual Andrés va matar a Isabel. De fet, una amiga de la víctima ha donat la clau per resoldre la incògnita.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons revela 'El Programa de Ana Rosa', víctima i assassí van estar prenent alguna cosa sobre la una o les dues de la tarda el mateix dia que va desaparèixer. Poc després, a les cinc de la tarda, el telèfon de María Isabel va deixar d'emetre senyal. Va ser el 19 d'agost, fa una setmana, quan la dona va desaparèixer.

Però a més, el programa de Telecinco ha revelat una informació sorprenent sobre la relació que tenien Andrés i María Isabel. Una amiga de la víctima ha explicat que ell li devia diners a ella, i que això havia provocat situacions de tensió. Així doncs, aquest podria ser el detonant de l'assassinat.

Es descarta el crim passional

Aquestes noves revelacions se sumen al que ja havien avançat ahir fonts judicials. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, Andrés i María Isabel no tenien cap relació sentimental n'hi havia denúncies prèvies. Per tant, es va descartar des del principi un crim passional.

Encara que no mantenien una relació sentimental, víctima i assassí sí que es coneixien i els havien vist junts en diverses ocasions. En una d'elles, la dona li va recriminar l'impagament d'uns diners i aquest va respondre de males maneres: «Aquesta està mig ximple». L'amiga de María Isabel va sortir en la seva defensa demanant respecte per a ella.

Així ho ha revelat aquest testimoni en una connexió amb el programa de Telecinco. Es confirmaria així la motivació econòmica del crim, ja que Andrés hauria intentat desfer-se de la dona per evitar pagar el seu deute. Mentrestant, la policia continua amb la investigació sota secret de sumari.

Rebutgen la hipòtesi del robatori

Albacete enterra avui a María Isabel de la Rosa, venedora de l'ONCE trobada sense vida i emparedada en un habitatge. Era una veïna molt coneguda pel seu treball i estimada per tots. «Mai oblidarem a María Isabel», va dir ahir l'alcalde d'Albacete, Emilio Sáez.

Aquest tràgic succés arrencava la setmana passada, dijous, quan se li va perdre el rastre a la venedora. La policia va iniciar una investigació que va portar fins al carrer Estrella, el domicili particular d'Andrés. Allà, una màquina perforadora va obrir l'habitacle on havia estat aparedada la víctima.

Els agents es van emportar detingut l'inquilí, un cambrer d'un conegut berenador de la zona. Alguns veïns van dir haver vist a Andrés amb sacs de ciment i sorra dissabte passat. En aquell temps, ja hauria matat a María Isabel, que va ser trobada dimarts amb signes de descomposició.

Des de llavors, la policia ha estat treballant en el domicili d'Andrés per recollir proves. S'ha descartat el mòbil passional, ja que víctima i assassí no mantenien cap relació sentimental. Així mateix, es rebutja la hipòtesi del robatori, perquè María Isabel va ingressar prèviament la recaptació.

Intenten esbrinar el motiu

Andrés segueix detingut com a únic sospitós de la mort de María Isabel de la Rosa. La prioritat de la policia ara és aclarir el motiu pel qual aquest cambrer va posar fi a la vida de la venedora. Segons l'entorn de la víctima, els deutes econòmics estarien darrere de l'assassinat.

La notícia va causar una autèntica commoció al barri, on desenes de veïns es van concentrar per increpar el presumpte assassí. La indignació s'uneix amb la sorpresa, ja que els que el coneixien el veuen incapaç de cometre un acte així. De fet, el defineixen com una persona aparentment bona i tranquil·la.

La nova hipòtesi sobre el crim de la venedora de l'ONCE deixa clar que es tractava d'una qüestió personal entre l'assassí i la víctima. Per tant, es descarta que hi hagi altres dones mortes en el domicili com es va especular en un principi. Per a això, les autoritats han demanat acabar amb els rumors.