Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de dues ambulàncies del SEM

Un motorista en estat crític per un xoc a la C-65 al Gironès

Ha estat evacuat pel SEM l'Hospital Josep Trueta de Girona
Imatge d'arxiu de dues ambulàncies del SEM
Un motorista ha resultat ferit crític arran d'un xoc a la C-65 al Gironès | @semgencat

Nou accident de trànsit a última hora d'aquest dimarts a Catalunya. Segons ha informat el 'Diari de Girona', un motorista ha quedat ferit en estat crític arran d'una col·lisió lateral amb una furgoneta a la C-65, a l'altura de Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès

L'accident a la C-65 ha tallat un carril

Concretament, els serveis d'emergències han rebut el primer avís per accident a tres quarts de vuit del vespre, i fins al lloc s'han desplaçat ràpidament un total de tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, així com dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Pel que fa a la persona ferida, ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, i es desconeix el seu estat en aquests moments. L'accident ha obligat a tallar un dels carrils de la C-65 en direcció a Platja d'Aro, però no consten afectacions destacables en el trànsit. 

Els motoristes, protagonistes de la nova campanya de Trànsit

Precisament el Servei Català de Trànsit (SCT) i el Departament de Territori i Sostenibilitat han posat en marxa una prova pilot de senyalització de revolts amb alta sinistralitat per als motoristes. El projecte consisteix a marcar amb pintura sobre l'asfalt la millor trajectòria en vies on s'ha registrat una alta concentració de motoristes i una elevada sinistralitat.

També es reforça l'avís sobre la complexitat del revolt amb senyals verticals. Actualment, la prova està en marxa a la carretera BV-2115, que envolta el Pantà de Foix (Alt Penedès), on s'ha actuat en 22 revolts en un tram de 3,7 kilòmetres. També s'han posat faldons de protecció per a motoristes a les barreres de seguretat.

El projecte vol reduir la sinistralitat, tenint en compte experiències positives de països europeus com Àustria o Luxemburg. Des de l'SCT es farà un seguiment individualitzat de cada accident que es produeixi ala via on es durà a terme la prova pilot.



Les proves de traçat dels revolts de la BV-2115 es van començar l'octubre del 2019. Per portar-ho a terme, es va fer una sessió pràctica sobre el terreny amb equips de monitors de formació viària i agents dels Mossos d'Esquadra. Els recorreguts van ser enregistrats des de l'helicòpter de l'SCT i sobre les motos, amb càmeres 360 graus, per la posterior anàlisi i tria dels revolts més adequats.


La carretera escollida, sobretot en el tram de Castellet i la Gornal, té una sèrie de revolts que s'ajusten a la casuística que ha derivat en els principals accidents mortals i greus dels motoristes: sortides de vida i topades frontolaterals. Trànsit ha apuntat que la mala traçada per excés de velocitat o falta de perícia, és el principal factor concurrent en aquests sinistres.

Així, les corbes candidates són de curvatura mitjana (ni molt tancades ni molt obertes), un tipus de revolts que, pel que fa als accidents que s’hi produeixen, es pot inferir que els motoristes tendeixen a mal interpretar-los o a no llegir-los bé, ja que els tracen a més velocitat de la que són capaços de manegar d’acord amb les capacitats que tenen com a conductors.