Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert del monument a la Sardana ubicat a Montjuïc, on es veu les figures amb els braços amputats

Mutilen part de les vuit figures que conformen el monument a la Sardana de Montjuïc

L'escultura, obra de l'artista Josep Cañas l'any 1966, va patir un atac vandàlic similar l'any 2014

Pla obert del monument a la Sardana ubicat a Montjuïc, on es veu les figures amb els braços amputats
Uns desconeguts han deixat sense braços algunes de les escultures del monument a la Sardana de Montjuïc. | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha denunciat aquest diumenge al matí un atac vandàlic al monument a la Sardana, ubicat davant del Mirador de l'Alcalde, a Montjuïc. Uns desconeguts han mutilat part de les vuit estàtues que el componen, deixant les figures sense braços. El regidor de Seguretat del consistori barceloní, Albert Batlle, ho ha explicat en una piulada al seu compte de Twitter, on ha adjuntat una fotografia on es veu l'estat en què han quedat les escultures. Batlle ha afirmat que «condemnem la salvatjada i apel·lem a lluitar per la convivència i contra l'incivisme».

El d'aquesta matinada no ha estat el primer atac que ha patit l'escultura, ja que el mes d'octubre de l'any 2014 va patir una bretolada similar. Aleshores, l'actuació per reparar i reforçar el monument va suposar una despesa de 6.500 euros, que va anar a càrrec del departament municipal de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic. Així mateix, l'any 2002 una de les figures va ser robada i l'Ajuntament de Barcelona va haver de reposar-la.

Una escultura instal·lada a Montjuïc des de l'any 1966

El monument a la Sardana data de l'any 1966 i va ser obra de l'artista Josep Cañas, per iniciativa de l'alcalde Josep Maria de Porcioles, per donar un toc de folklore català a l'espai verd de Montjuïc. L'escultura, que consta de vuit figures de dos metres d'alçada i una pedra de Montserrat al centre de la rotllana, està feta amb pedra d'Ulldecona i ferro.

L'escultura va presidir l'entrada al Parc d'Atraccions de Montjuïc fins a l'any 1998, quan el recinte va tancar les portes. Així mateix, l'any 1984, divuit anys després de la seva inauguració, el mateix autor, Josep Cañas, va restaurar el monument que s'havia deteriorat.