Muntatge Irina i Kevin amb el seu fill Aiden

El nen de 2 anys que ha perdut als seus pares de sobte: van donar la seva vida per ell

Kevin i Irina McCarthy són dos dels set morts al tiroteig de Highland Park

Aiden té dos anys i mai no podrà conèixer els seus pares, dels quals només li quedarà un vague record. No obstant això, quan sigui gran, algú li explicarà també que van donar la seva vida per protegir-lo. Irina i Kevin són dues de les set víctimes mortals del tiroteig que va tenir lloc el darrer 4 de juliol a Highland Park, Chicago.

Robert Crimo, un jove de 22 anys, va pujar a un terrat i va començar a disparar als assistents de la desfilada del Dia de la Independència. Set morts i 46 ferits va ser el balanç final d'allò que ja es coneix com a massacre de Highland Park. Ara comencem a conèixer les històries de les víctimes.

Muntatge amb la foto de l'assassí
Robert Crimo, l'autor del tiroteig que ha acabat amb la vida de 7 persones. | Catalunya Diari

En especial, iImpacta la història d'Irina i Kevin McCarthy, el matrimoni de 35 i 37 anys que van salvar la vida del seu fill. El preu que van pagar va ser molt alt, ja que van morir en rebre ferides de bala. Una mostra més de l'horror que es viu als Estats Units amb les armes de foc.

El van trobar ple de sang

Irina (35) i Kevin (37) van acudir a la desfilada cívica del Dia de la Independència de la mà del seu fill Aiden. Deu minuts després de l'inici es va sentir la ràfega de trets que va abatre desenes de persones que presenciaven l'esdeveniment. Instintivament, Irina i Kevin van posar el seu cos per protegir el menor.

Les bales que van poder haver impactat al cos d'Aiden van ser per als seus pares, que van morir allà mateix. Després del tiroteig, van trobar el nen sa i estalvi, «desorientat i ple de sang», però no era seva, sinó dels seus pares quan el cobriren amb els seus cossos abatuts.

«Amb dos anys, Aiden ha quedat en una situació inimaginable, ja que haurà de créixer sense els seus pares». Així ho explica una amiga de la família en una campanya a GoFundMe per recaptar fons per al petit. «A Aiden el cuidarà la seva família i trobarà el camí per recuperar-se».

Preguntava pels pares

Segons ha deixat escrit aquesta amiga de la família, «Aiden està envoltat per una comunitat d'amics i de familiars que li donaran tot el seu amor. Trobarà l'estabilitat i podrà navegar per la vida tot i ser orfe. Li donarem tot allò que necessiti perquè creixi sa, fort i feliç».

Dos dels supervivents van confirmar que els pares d'Aiden van morir intentant salvar-li la vida. «El meu xicot em va assenyalar aquest nen i em va dir que l'havia vist sota el seu pare, que havia rebut un tret a la cama. Van intentar tallar-li l'hemorràgia, així que vaig portar el nen escales avall cap a un garatge».

Segons aquest testimoni, el nen no deixava de preguntar si la mare i el pare tornarien aviat. La policia va estar buscant els seus pares una vegada finalitzat el tiroteig i, finalment, els van trobar entre les víctimes mortals. Una llista negra que suma cinc noms més, cadascun amb la seva història.

Les altres víctimes

Jackie Sundheim va ser identificada com una de les persones mortes al tiroteig del Dia de la Independència. «No hi ha paraules per expressar el dolor profund que sentim per la seva mort», va comunicar la sinagoga a què estava adscrita. La dona era professora de preescolar i coordinadora del centre.

A l'atac també va morir Nicolás Toledo, que havia viatjat de Mèxic als Estats Units per visitar la seva família. Tenia 78 anys i era aficionat a la pesca i a la pintura, a més de ser una persona molt familiar. «Allò que havia de ser un dia divertit en família ha acabat sent un horrible malson», van dir els seus familiars.

La llista segueix amb el nom de Stephen Straus, un home de 88 anys que havia anat només a la desfilada. Quan el seu fill el va trucar per telèfon i va veure que no responia, van saltar totes les alarmes. «Estava ple d'energia, era molt actiu i gaudia al màxim de la vida», va explicar el seu net de 18 anys.

Els familiars de les víctimes coincideixen a assenyalar el lobby de les armes com a culpables de totes aquestes morts. L'atac se suma a una onada de tirotejos al país protagonitzats per xavals molt joves, la qual cosa torna a posar al centre del debat la possessió i l'ús d'armes de foc.