Imatge dels serveis d'emergència de Madrid.

El nen de 3 anys mort a Barajas acabava de retrobar-se amb la seva mare

El nen va ser atropellat per un autobús després de caure del carro portamaletes

El nen de 3 anys, que va morir divendres passat a la T4 de Barajas, havia anat a l'aeroport per retrobar-se amb la seva mare. Només van poder estar junts deu minuts. En aquest període de temps va haver-hi una tragèdia que va acabar amb la mort del nen.

El menor va caure del carro portamaletes en què anava pujat, sent atropellat per un autobús. Vivia amb la seva àvia a Madrid i tots dos havien anat a l'aeroport a rebre la dona. Ella tornava d'un viatge, possiblement de Mauritània, d'on era originària tota la família.

Només arribar a Espanya, va tenir l'oportunitat de veure el nen a la porta d'arribades. Tot seguit, van anar a la parada de l'autobús amb un carro portamaletes. Eren les 14.30 del divendres, i havia molt de tràfic de vianants i vehicles.

Totes dues dones caminaven per l'estreta calçada de la parada amb el nen. En algun moment, la mare va aixecar les mans de la palanca del carro, cosa que va provocar que aquest aparell frenés de cop. Això va fer que l'equipatge, sobre el qual anava assegut el menor, es mogués i aquest sortís acomiadat a la calçada.

En aquell moment, un autobús circulava per aquesta via, sense que la conductora pogués fer res per evitar l'atropellament. El nen va morir a l'instant, segons van informar des del SUMMA 112 de Madrid.

Només passar aquesta desgràcia, una patrulla de la Policia, que es trobava als voltants, va intentar ajudar-lo. També van fer el mateix els operaris que s'encarregaven d'ordenar les files de passatgers a la parada de taxis.

Interior d'un aeroport
El nen havia anat a l'aeroport per rebre a la seva mare | Europa Press

El punt d'estacionament dels autobusos es localitza en un dels vials de sortida de la terminal. És una zona amb poquíssima visibilitat i una mica apartada respecte d'altres àrees de l'aeroport, com pot ser el cas de la parada de taxis.

El nen també va ser atès per part del personal sanitari del lloc. No hi van poder fer res. El mateix li va passar als efectius del Samur, que només van poder certificar la mort.

Una empleada de l'aeroport ha explicat a El Español que «havia d'agafar el bus que ha atropellat el nen». «Ho vaig perdre per tres o quatre minuts i vaig arribar al següent. A la parada hi havia tots els equips d'emergències, i el que es veia a la calçada era molt desagradable».

Imatge d'una ambulància del Samur.
L'ambulància del Samur va atendre el menor a Barajas | Twitter: emergenciasmad

Tot sembla indicar que «el motiu de la mort ha estat una presumpta irresponsabilitat de la mare», diuen alguns vigilants de seguretat a aquest mitjà. Alguns expliquen que no devia haver permès que el seu fill anés al carretó sobre les maletes, i que també va poder ser víctima d'una distracció.

El nen no va haver de pujar al carretó

El personal explica que aquest tipus de carretons no estan pensats per als nens. «Els pares no se n'adonen i els sembla una ximpleria».

«Si als carros posa que està prohibit que s'hi pugin persones, és per alguna cosa», diuen. Tot i això, el cas ja s'ha posat en mans de la Policia Local de Madrid que serà l'encarregada d'aclarir els fets.

▶️ Algo pasa con el caso Esther López y no cuentan toda la verdad

Després de la tragèdia, la mare i l'àvia van haver de ser ateses per un psicòleg de l'equip d'emergències. «Per l'estat que presentava, no havia de ser ni conscient què va passar», van explicar alguns sanitaris. La conductora de l'autobús també va necessitar l'assistència d'un professional en patir un atac d'ansietat.

Totes dues dones van rebre ajuda per part de l'ajuntament de Madrid. Es van encarregar de donar-les un allotjament temporal. Estaven pendents que es desplacessin uns familiars que tenen al nord d'Espanya per retrobar-s'hi.

El nen, de 3 anys, havia anat a Barajas per rebre la seva mare. Però la trobada entre ells, malauradament, va durar molt poc.