Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

Una nena de 12 anys cau per un segon pis a Catalunya: Hospitalitzada en estat crític

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i no descarten cap hipòtesi

Terrible succés a Catalunya. Una nena de 12 anys ha resultat ferida greu després que caigués de la terrassa d'un segon pis a Maçanet de la Selva, a la comarca de la Selva. Els fets han succeït aquest dimecres, deu de maig, a la tarda i la informació ha estat confirmada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, que no es descarta que puguin respondre a un intent de suïcidi. La nena ha estat, i continua ingressada, a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb ferides a les cames i als malucs, però està estabilitzada.

La jove ha estat traslladada a la Vall d'Hebron en estat crític

Al voltant de dos quarts de set de la tarda d'aquest dimecres, els serveis d'emergències rebien la trucada informant de l'emergència. Ràpidament, s'han desplaçat diverses dotacions dels cossos d'emergències a l'avinguda Catalunya del municipi gironí, davant del cementiri vell.

L'alcaldessa de la localitat, Natàlia Figuera, ha explicat que la nena estava en tractament psicològic i que mesos enrere ja hauria fet un altre intent de suïcidi. Diversos testimonis han vist els fets i han alertat de seguida als serveis d'emergència. Els equips mèdics han arribat a l'escena i han atès a la jove de 12 anys.

Posteriorment, ha estat traslladada a l'hospital Vall d'Hebron. La batlle ha explicat que també s'ha alertat de l'accident a l'institut on cursa estudis la nena. Aparentment, no hi havia cap situació de bullying o assetjament al centre educatiu.

Les bessones de Sallent, un cas precedent

Aquest possible intent de suïcidi de la jove de 12 anys de Maçanet de la Selva té molts punts en comú amb el cas de les bessones de Sallent. El passat 21 de febrer, dues germanes van saltar des del balcó del domicili familiar, un tercer pis, al carrer. Una de les bessones va morir a l'acte i l'altra va ser traslladada en estat crític a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Imatge del pis on vivien les nenes de Sallent
Les dues bessones van saltar des del domicili familiar al carrer. | Ara

Després d'obrir una investigació pels fets succeïts, es va destapar que ambdues joves havien saltat de dues cadires que van acostar a la finestra de casa seva. La germana que va perdre la vida patia assetjament a l'institut on estudiaven i estava en tractament psicològic tant per problemes familiars com escolars.

En les darreres setmanes havia expressat el seu desig de canviar de gènere, fet pel qual s'hauria agreujat la situació d'assetjament que patia al centre educatiu.