Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una nena de 4 anys es queda cega per culpa d'una grip

Una nena de 4 anys es queda cega per culpa d'una grip

Els pares de la menor s'havien oblidat de vacunar-la aquesta temporada

Una nena de 4 anys es queda cega per culpa d'una grip
Una nena de 4 anys es queda cega per culpa d'una grip | Facebook (Amanda Phillips)

L'epidèmia de grip no només està afectant Espanya, també ha arribat a altres parts del món. Un clar exemple és als Estats Units, on aquesta malaltia ha resultat fatal per a una nena de 4 anys. La petita, Jade DeLucia, ha estat a punt de morir i finalment s'ha quedat cega després de patir grip sense estar vacunada.

Els pares de la menor s'havien oblidat de vacunar-la aquesta temporada, i la petita es va posar malalta just abans de Nadal. Tot el malson de la família de Jade va començar el passat 19 de desembre quan la nena va explicar que no es trobava gaire bé, inclús va arribar a tenir una mica de febre però la van medicar i la nena es va recuperar totalment. «Estava corrent, divertint-se, menjant amb normalitat» expliquen els seus pares a la CNN.

Cinc dies més tard, el 24 de desembre, el pare de Jade va anar a despertar a la nena que encara no s'havia llevat. En arribar a l'habitació, Jade estava estirada al llit sense respondre al que li deia i amb el cos bullint. De seguida van portar a la petita a un Centre Mèdic on va patir una convulsió i els metges van decidir traslladar-la a l'Hospital de Nens de la Universitat de Iowa, a 130 km d'on es trobaven. Ho van fer en helicòpter. «Només en mirar-la i veure com estava pensava que no la tornaria a veure»  deia emocionat el seu pare.

La petita havia patit una encefalopatia derivada de la grip

En analitzar a Jade, els metges van comunicar als pares que la grip havia afectat al seu cervell i que havia petit una encefalopatia aguda, causada per una infecció viral: «Ens van dir que tenia un dany cerebral significatiu i que no creien que la nostra filla despertés mai, i si ho feia, podria no ser la mateixa».

Després de passar una setmana completament insensible un metge va receptar esteroides per pal·liar la inflamació del seu cervell que va portar bones notícies als pares de Jade. El dia 1 de gener la nena es va despertar. Durant els dies següents la petita va seguir millorant, li van treure la respiració assistida, podia asseure's i menjar.

Tot anava bé fins que els seus pares van notar alguna cosa estranya. Quan la seva mare li va posar al davant el seu peluix preferit no el va mirar, ni tampoc una pilota que va llençar a l'aire quan intentava jugar amb ella.  Després de comprovar que els seus ulls estaven bé, els metges van arribar a la conclusió que era el seu cervell el que no funcionava amb normalitat: «La grip ha afectat la part del cervell que percep la vista, no sabem si recuperarà la seva visió. Ho veurem en tres o sis mesos». També els van informar que la menor podria tenir problemes cognitius o de desenvolupament però que calia esperar a veure com evolucionava, ja que de moment el progrés havia sigut molt favorable.

Des del 9 de gener Jade ja està a casa amb la seva família, i després d'aquesta terrible experiència els pares de la petita han volgut enviar un missatge d'advertència: «Volem que els pares sàpiguen que deuen vacunar contra la grip als seus fills cada temporada. Si es pot evitar que un nen es posi malalt s'ha de fer, és terrible veure patir al teu fill així».

També et pot interessar...