Puerto Rico torna a patir un fort terratrèmol de magnitud 6

El fort sisme no va causar víctimes mortals, però va causar greus danys materials i talls de llum, després que el passat dimarts l’illa patís el pitjor terratrèmol en 100 anys

Un nou fort  terratrèmol va sacsejar les costes de Puerto Rico aquest dissabte al matí, amb una magnitud de 6. L’epicentre del sisme es va situar al sud-oest de l'illa, a una profunditat d’uns 10 km i a pocs km de les costes del país.

El sisme va tenir lloc cap a les 12.54 UTC, a uns 14 km al sud-oest del municipi de Guànica. La Xarxa Sísmica de Puerto Rico va informar que no hi havia «avís, advertiment o vigilància de tsunami per a Puerto Rico ni a les Illes Verges».

En aquest cas, a diferència del terratrèmol del passat dimarts, no hi va haver víctimes mortals  però sí nombrosos danys materials en la costa sud. L'Autoritat d'Energia Elèctrica del territori estatunidenc va informar que diversos sectors de l'illa vanperdre el servei elèctric a causa del moviment tel·lúric.

Segons dades del USGS, durant les últimes 24 hores, es van arribar a registrar un total de 34 tremolors a la mateixa àrea, amb magnituds que oscil·laven entre 2,5 i 6,0 (el més recent).

El pitjor terratrèmol en 100 anys

Els últims dies, l'illa s'ha vist afectada per una sèrie de sismes que han causat almenys un morti greus danys materials. La Xarxa Sísmica de Puerto Rico va informar que el del passat dimarts va ser el pitjor sisme de l'illa en més de 100 anys, la qual cosa va portar a la governadora de l'illa, Wanda Vázquez, a declarar l'estat d'emergència.

En aquell terratrèmol, d'una magnitud de 6,4, va morir un ancià a la ciutat meridional de Ponce i vuit persones van resultar ferides. El seu epicentre es va localitzar al sud de Puerto Rico, a una profunditat de 10 km, segons el Servei Geològic dels Estats Units.

Hores després, hi va seguir una rèplica de 6,0. Des del 28 de desembre Puerto Rico ha patit més de 1.800 moviments tel·lúrics, a causa d'una ‘seqüència sísmica’. Aquest fenomen consisteix en un esdeveniment sísmic principal, precedit o seguit d'una sèrie de rèpliques de menor magnitud.

Amb una població aproximada de 3,2 milions de persones, el territori no incorporat estatunidenc, està situat entre les plaques tectòniques d'Amèrica del Nord i el Carib, la qual cosa el fa vulnerable als terratrèmols.


Comentaris

envia el comentari