Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un infant

Una nena de tan sols 5 anys, ingressada a la Vall d'Hebron després de patir la Covid

Des de l'hospital no han transcendit els símptomes i seqüeles que presenta la menor

Imatge d'arxiu d'un menor d'edat
Una nena de cinc anys ha estat ingressada a Barcelona per les seqüeles de la Covid | UNSPLASH

Una nena de cinc anys ha estat hospitalitzada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona un mes després d’haver passat el coronavirus. La nena, resident a la Vall d’Aran, va ingressar en estat greu a conseqüència, presumptament, de les «seqüeles» de la Covid-19.

Així, el Coselh Generau va afirmar que la nena havia estat ingressada en estat molt greu a conseqüència de la Covid de la qual s’havia contagiat fa un mes. Per la seva banda, l’hospital Vall d’Hebron ha desmentit la informació, afirmant que les seqüeles de la nena no són danys crònics.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

D’igual manera, des de l’hospital barceloní han confirmat que aquesta mena de gravetat en gent tan jove no és normal, ja que normalment els menors no presenten aquestes seqüeles de la Covid. Per altra banda, la nena està rebent tractament mèdic per millorar la seva situació, per tal com avança ‘Crónica Global’, no ha transcendit més informació sobre el tractament al qual s’està sotmetent la nena, com tampoc s’han confirmat les seqüeles i símptomes que continua vivint la petita i que l’han obligat a ingressar-la per la seva gravetat.

Vall d'Hebron posa en marxa una plataforma de simulació virtual per formar professionals sanitaris

D'altra banda, l'hospital Vall d'Hebron ha posat en marxa una plataforma de simulació virtual per formar professionals sanitaris, anomenada SIMOONS (SerIous gaMe per a la formaciÓ OnliNe amb Simulació). De moment se n'han llançat dos mòduls, un escenari d'un pacient amb covid-19 que es troba en el Servei d'Urgències i un segon d'arítmies. L'objectiu és treballar les habilitats no tècniques de forma multidisciplinària a través de comunicació directa mitjançant la veu i que el docent pugui conduir el desenvolupament de l'activitat segons les decisions dels participants. Més d'un centenar de professionals, entre metges residents i d'infermeria, s'han format amb aquesta eina.

El Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada ha començat aquest any a aplicar els 'serious games' a la docència per a la formació en línia de professionals de la salut. Els 'serious games' són activitats formatives que desenvolupen competències amb l'experiència immersiva com a vehicle principal d'aprenentatge. Les metodologies virtuals ofereixen l'oportunitat de replicar i ampliar l'entorn d'aprenentatge.

Un dels objectius de Vall d'Hebron és potenciar la simulació com a estratègia docent. Amb la simulació, es vol treballar la formació tant en habilitats tècniques, les pròpies de la professió, com les no tècniques, com el lideratge, la comunicació, el treball en equip o la presa de decisions. «Amb l'arribada de la covid-19, la formació presencial va quedar molt limitada. Per no haver d'interrompre el programa, vam decidir desenvolupar 'serious games' que donessin resposta a aquesta necessitat», explica el doctor Jordi Bañeras, coordinador del Vall Hebron Centre de Simulació Avançada.