Fotomuntatge de Paislee Shultis i una escala

La nena desapareguda el 2019 era sota una escala: imatges colpidores

Paislee Shultis va ser segrestada pels seus pares i malvivia en un soterrani des de feia dos anys

Paislee Shultis, una nena de 6 anys que va desaparèixer el juliol del 2019, ha estat trobada amb vida aquest dilluns en una «habitació diminuta, freda i humida». El més esgarrifós d'aquest cas és que la nena malvivia sota una escala.

Paislee Shultis va ser localitzada en una casa a tres hores d'on la van segrestar els seus pares biològics. I és que aquests havien perdut la custòdia de la menor, segons ha informat la policia de Nova York.

Els agents van trobar la nena a la ciutat de Saugerties, a la vall del riu Hudson, després d'una cerca incessant.

Els seus pares biològics la van segrestar el 2019

Paislee, que tenia 4 anys quan va desaparèixer, es trobava en un estat de salut acceptable, tenint en compte les condicions en què vivia.

Fotomuntatge dels pares de Paislee Shultis i unes escales
Han trobat la nena, que va desaparèixer el 2019, en un soterrani | Catalunya Diari

«Els agents van trobar la nena i la seva segrestadora, Kimberly Cooper, amagades en aquell lloc fosc i humit. La nena va ser transportada a la seu d'SPD, on la van rebre paramèdics de l'ambulància DIAZ, la van examinar i li van donar l'alta pel bon estat de salut que presentava», revela el comunicat policial.

Ara, Paislee és sota la custòdia del seu tutor legal i ja s'ha reunit amb la seva germana gran. I és que els seus pares, Kimberly Cooper, de 33 anys, i Kirk Shultis Jr., de 32, al seu dia havien perdut la custòdia de la nena. Tots dos, juntament amb el pare de Kirk, han estat acusats de posar en perill el benestar d'una menor d'edat.

Així malvivia Paislee Shultis, la nena que va passar dos anys reclosa

A Paislee se li va perdre la pista el 13 de juliol de 2019 a Cayuga Heights, a la regió de Finger Lakes de l'estat de Nova York, on la van trobar dilluns. La policia va rebre un avís que un menor podria estar segrestat a Saugerties, i aleshores es va fer efectiva una ordre de violació de domicili per a entrar a la casa.

Quan els agents van aconseguir entrar a l'habitatge, el pare de Kirk Shultis els va dir que no havia vist la seva neta des del 2019. Una hora després d'iniciar la cerca, la policia va detectar que l'escala del soterrani estava construïda de manera irregular.

Fotomuntatge del lloc on tenien Paislee Shultis reclosa
Paislee Shultis va viure dos anys sota unes escales | Catalunya Diari

Aleshores, la van il·luminar amb una llanterna i van apuntar cap a una esquerda que hi havia en un graó. Els van treure tots i van trobar la nena i la seva mare dins d'una habitació diminuta sota les escales.

La policia havia inspeccionat la casa diverses vegades

Kirk Shultis Sr., de 57 anys i avi de Paislee Shultis, també va ser acusat de posar en perill el benestar d'un menor. Tant el pare com l'avi van ser processats i posats en llibertat provisional amb una ordre d'allunyament respecte de la nena. La seva mare, que tenia una ordre d'arrest pendent al comtat d'Ulster, va ser condemnada i segueix a la presó.

Cartell que la policia va difondre quan Paislee Shultis va desaparèixer
El cartell que la policia va difondre per a trobar la nena | Facebook: Saugerties Police Department

Segons explica la policia, «des que Paislee Shultis va desaparèixer el 2019, la policia de Saugerties i altres agències policials han investigat nombroses pistes relacionades amb la desaparició de la menor. Diverses d'aquestes pistes van portar la policia a la casa de Fawn Road. Desafortunadament, però, cada vegada que hi van anar, els residents van dir que no tenien coneixement del parador de la nena», exposaven.

Als investigadors «se'ls va permetre accés limitat a la residència per a buscar la nena, que estava amagada sota l'escala del soterrani», deia el comunicat.