Ovella de peluix

Una nena de quatre anys cuida les seves germanes pensant que el seu pare mort dormia

Una nena alemanya de quatre anys té cura de les seves germanes petites durant tres dies. El seu pare havia mort i les menors es van comportar com si estigués adormit

L'instint de protecció dels germans grans pot arribar a ser sorprenent. Una nena de només quatre anys ha estat tres dies cuidant les seves dues germanes petites.

 

El succés va tenir lloc a Burghausen, al sud d'Alemanya. Les tres nenes, de 4, 3 i 2 anys, eren al domicili familiar amb el seu pare.

 

Segons han informat fonts policials, l'home, que era pare solter, va morir presumptament el el 14 de setembre per causes naturals i de manera sobtada mentre dormia. Aleshores, les nenes van quedar desemparades i sense la protecció ni supervisió d'un adult.

 

Les filles de la víctima, de 35 anys, no sabien què passava. Són tan petites que la idea que el seu pare hagués mort se'ls escapava de l'enteniment. Creien que l'home dormia profundament.

 

Per tant, la germana gran va decidir prendre les regnes de la casa i tenir cura de les seves germanes fins que el seu pare despertés.  O algú les trobés.

 

Durant tres dies, la primogènita, de quatre anys, va alimentar i va donar aigua a les seves germanes, segons ha explicat el mitjà local 'Passauer Neue Presse'.

 

Fins al 17 de setembre ningú es va adonar de la situació de la família. Una tieta de les nenes va ser la que va descobrir que el pare era mort al sofà. Les seves nebodes s'havien quedat òrfenes i no tenien qui les cuidés.

 

Actualment, les tres filles de l'home mort estan amb la seva tieta, que en té la custòdia.

 

Per llei, quan un menor perd els seus progenitors, els familiars més propers són els que en reclamen la tutela. Hi ha casos en què el pare i/o la mare ja deixa constància de qui es farà càrrec dels seus fills o filles en cas que es morin.

 

Quan aquest possible tutor no ha estat designat pels progenitors, els familiars que sol·liciten la custòdia dels menors són analitzats per la justícia. El jutge en funcions ha afirmat que els candidats són aptes per al desenvolupament de la vida del menor.

 

Es pot donar el cas que la justícia no trobi un tutor per al menor. O bé que ningú en vulgui la custòdia o no estigui en condicions d'assumir-la.

 

Davant d'aquesta situació, seran els serveis socials els que es faran càrrec del menor fins que arribi a la majoria d'edat.

 

Llancen una iniciativa per a ajudar les nenes

La tieta, que res diu Bianca, s'està fent càrrec de les seves tres nebodes de 4, 3 i 2 anys. Ha sol·licitat una ajuda econòmica a la localitat on resideix.

 

La nova tutora de les menors no té capacitat per a costejar les despeses que comporta mantenir les filles de la víctima i donar-los una bona educació.

 

Com a solució davant d'això, s'ha llançat una petició d'ajuda al Facebook que què s'informa de la trista història, que ha commocionat molt i ràpidament s'ha fet viral a les xarxes socials.

 

En poques hores, el succés ha fet la volta al món. Càritas ha empatitzat amb la realitat d'aquestes tres nenes.

 

L'organització ha proposat una recol·lecta de donacions per a contribuir a que aquestes menors puguin viure dignament amb la seva tieta. El projecte ha tingut una gran acceptació entre els usuaris d'aquestes plataformes.