Imatge de la policia de Sallent al carrer.

La nena de 12 anys morta a Catalunya i la seva bessona haurien deixat dues cartes

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que la caiguda de les menors pel balcó a Sallent hauria estat voluntària

La tragèdia de Sallent és d'aquelles que resulta impossible de pair. Una nena de 12 anys va morir el passat dimarts, 21 de febrer, i la seva germana bessona va resultar ferida greu després de precipitar-se des d'un tercer pis a Sallent, al Bages

Les primeres investigacions dels Mossos d'Esquadra descarten indicis de criminalitat i apunten al fet que la caiguda hauria estat voluntària. Així mateix, els agents del cos haurien trobat  dues cartes manuscrites i dues cadires on s’hi haurien enfilat. 

Segons expliquen alguns testimonis a Telecinco, s'apunta al fet que les nenes estarien sent víctima del bullying al seu institut. Les nenes rebien ajuda de psicòlegs a l’institut, però això no havia fet saltar les alarmes. La família, procedent de l’Argentina, ja feia dos o tres anys que s’havia instal·lat a Sallent.

En el moment dels fets hi havia el pare al domicili. A més d’aquestes dues filles, tenen també un fill més petit. S’han activat tots els protocols psicològics, tant a l’institut com amb la família. També s’han posat a disposició ajudes econòmiques. Ara, la investigació sobre les bessones apunta al salt voluntari, fruit de problemes familiars. 

Les dues menors d'edat —una va morir i l'altra està ingressada en estat greu a l'hospital (tot i que està estable)— es van precipitar ahir des del balcó de casa seva, un tercer pis a Sallent, localitat de la comarca del Bages

El pare, a casa, no va poder-ho evitar 

Els Mossos d'Esquadra també indiquen que el pare de les dues criatures era a casa en el moment de la tragèdia. Tot i això, no va poder fer res per a evitar-la. 

Els seus veïns expliquen que no feia molt de temps que la família vivia al bloc de pisos on va succeir la tragèdia. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El municipi de Sallent, en xoc 

L'alcalde del municipi, Oriol Ribalta, va admetre el passat dimarts després del tràgic succés que es tracta d'una situació «tràgica» per al municipi. «Estem encara impactats i colpits pel que ha passat. Acabo de signar un edicte en què decreto el dia d'avui, demà i demà passat dol a tot el municipi», va afegir. Ribalta va dir que l'edicte implica suspendre tots els actes públics, inclosos els de carnaval.

En paral·lel, l'alcalde  va transmetre el condol del consistori a la família, els amics i la comunitat educativa. «Ens posem a disposició amb tots els mitjans que tenim per atendre totes les persones que ho puguin necessitar», va cloure.

El municipi de Sallent, al Bages, continua en xoc després de la tràgica notícia de la mort de la nena de 12 anys als seus carrers. 

Les persones que tinguin pensaments suïcides poden trobar suport i ajuda en els telèfons 061 i 024.