Buque Ángeles Alvariño con la foto de Tomás Gimeno

Cas Tomás Gimeno: «A ningú li consta que Tomàs Gimeno hagi assassinat a les seves filles»

El crim no ha deixat de generar especulació tot i que la Guàrdia Civil i la jutgessa han determinat que Tomàs es va suïcidar

Tomàs Gimeno es va convertir en l'home més odiat del país el passat mes d'abril. Es va endur a les seves dues filles petites amb la intenció que la seva mare, Beatriz Zimmerman, no les tornés a veure mai. Així va amenaçar a la seva exdona, i va complir la seva paraula, perquè Olivia va ser trobada en el fons de l'oceà dos mesos després.

El cas, però, és que ni el cos de Tomàs, que suposadament s'hauria suïcidat, ni el de la germana petita, Anna, han aparegut. El vaixell Ángeles Alvariño va treballar durant setmanes, i gràcies al que alguns experts consideren un cop de sort, va trobar a Olivia. Però malgrat mantenir els esforços mar endins, els cossos mai van arribar a aparèixer.

El cas tancat, i la mort de Gimeno, sense poder-se confirmar

Davant la manca d'evidències i la dificultat de la recerca, la jutgessa va decidir aturar-la de forma definitiva. El capità de la nau havia alertat que era gairebé impossible trobar els cossos que faltaven. La zona era extremadament irregular i el sonar i el robot aquàtic no podien treballar bé. Així, el cas es va donar per tancat, encara que oficialment seguirà obert diversos anys més. Com que no ha aparegut el seu cos, les autoritats no poden declarar la seva mort, per la cual cosa la jutgessa va mantenir l'ordre internacional de crida i cerca vigent.

Però tot plegat ha provocat que molta gent no acabi de creure la versió oficial de la Guàrdia Civil. Els agents creuen que Tomàs es va suïcidar llançant-se a l'aigua a diverses milles de distància d'on es va desfer de les nenes. La jutge també dóna aquesta versió per bona i pràcticament no hi ha dubtes sobre com va passar tot. Així i tot, les especulacions van apareixent diàriament en les xarxes socials. Moltes persones creuen que Tomàs, considerat molt intel·ligent pels investigadors, va ordir un pla per escapar amb la seva filla Anna.

Alguns segueixen creient que «a ningú li consta que hagi assassinat les filles». I fins i tot s'atreveixen a teoritzar sobre una possible implicació de la mare, Beatriz, i la seva parella. Sens dubte, acusacions molt greus en un moment en què la família ho segueix passant malament.

[Tweet] 1419821455756472330 [/ tweet]

[Tweet] 1415589218940817413 [/ tweet]

[Tweet] 1410519108651716608 [/ tweet]

[Tweet] 1405489556279934977 [/ tweet]

Encara hi ha gent que creu que Tomàs va fugir

Segons aquestes teories, el pare de les nenes tenia pensat anar-se'n només amb la petita, que per la seva edat era més manipulable. Anna tenia només un any en el moment en què el seu pare se la va emportar. Això vol dir que, en poc temps, podria oblidar la seva mare i la seva germana i no trobar-les a faltar. Això li permetria a Tomàs començar una vida nova amb ella lluny d'aquí.

De fet, la Guàrdia Civil va arribar a considerar, al principi de la investigació, la seva fugida a l'Àfrica o Llatinoamèrica. El problema en aquest supòsit era Olivia, la filla gran, de sis anys. Olivia era prou gran com per a recordar tota la seva vida anterior, inclosa la seva mare. En aquesta situació, el pla de Tomàs podria no sortir bé perquè la nena podria acabar buscant ajuda per tornar a veure la seva família.

Va ser per aquest motiu, segons els que sostenen aquesta teoria, que va acabar amb la seva filla gran. A més, la mort de la gran li serviria també per fer creure al món que les va matar totes dues. D'aquesta manera, Tomás s'asseguraria que tothom els doni per morts, tant a ell com a les dues nenes. Així se'l deixaria de buscar i ell podria començar una nova vida amb l'Anna.

La mare de l'Anna i Olivia: «El cas mai estarà tancat»

La mare de les nenes, encara que va dir que creia que les nenes estaven mortes, també va admetre que «el cas mai estarà tancat». La seva por més gran era que no aparegués el cos de Tomàs perquè no volia viure amb por la resta de la seva vida. Amb por de pensar que el botxí de les seves filles podria estar viu i tornar a buscar-la.

Així ho ha confirmat el portaveu de la família, Joaquín Amills, a 'El programa de Ana Rosa'. «Podem estar convençuts que Tomàs va posar fi a la seva vida, però no deixa de ser una persona desapareguda», assegura. Segons Amills, fins que Tomás i Anna no compleixin 110 anys seguiran sent persones desaparegudes. El cas no es podrà tancar mai, llevat que la jutgessa acabi declarant a tots dos com a persones mortes amb el pas el temps.