El maniquí que representa Felip VI amb els dos cartells en contra del rei penjant aquest 9 d'octubre del 2020 al matí del radar de tram a Cassà de la Selva

Els Mossos investiguen la difusió d'una foto d'un ninot del rei Felip VI penjat en una comissaria de Girona

El maniquí, que vesteix uniforme militar, ha aparegut a Cassà amb dos cartells amb una corona tatxada i la paraula 'Fora'

Els Mossos d'Esquadra investiguen quin agent ha fet una foto on es veu un ninot que simula el rei Felip VI penjat a l'aparcament de la comissaria de Trànsit de Girona. El maniquí, que vesteix uniforme militar, ha aparegut aquest divendres al matí al radar de tram que hi ha a la C-65 a Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès. Estava penjat de l'estructura metàl·lica i tenia dos cartells al costat: un amb la paraula 'Fora' i l'altre, amb la imatge d'una corona guixada.

Els Mossos l'han retirat entre les nou i les deu del matí i l'han portat a comissaria. A la imatge que s'ha fet viral a xarxes socials es veu el ninot penjant d'una columna de l'aparcament de la comissaria, amb una corda al coll i amb dos cotxes logotipats a banda i banda. Arran de la difusió a xarxes —i de la volada que ha agafat la imatge— els Mossos han obert una investigació interna per esbrinar qui ha fet la fotografia i com és que el ninot que representa Felip VI estava col·locat d'aquesta manera.

Entre d'altres, la policia revisarà les càmeres de seguretat que hi ha a l'aparcament de la comissaria de Trànsit, per veure qui és l'agent, o agents, que hi ha al darrere de l'acció.

Paluzie promou la crema d'una foto gegant del rei Felip VI

Aquesta no ha estat l'única polèmica relacionada amb Felip VI durant el matí d'aquest divendres. Així, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha promogut la crema d'una foto gegant de Felip VI coincidint amb la visita del rei a Barcelona. L'acció, anunciada per l'Assemblea minuts abans, s'ha fet a l'encreuament entre Via Laietana i el passeig d'Isabel II davant l'expectació mediàtica i uns quants manifestants.

Abans d'iniciar la crema, Paluzie ha donat les gràcies a Enric Stern, Jaume Roura i altres activistes que van «exercir la desobediència civil» en el seu dia quan cremar una foto del rei era considerat «delicte d'injúries la Corona i alguns van ser condemnats a presó».