Imatge de l'incendi que ha tingut lloc aquesta matinada a El Prat de Llobregat.

Nit de successos a Catalunya: explosions, diversos ferits i nous incendis

Una explosió en una casa a Lleida provoca cinc ferits i els veïns d'el Prat de Llobregat s'enduen un bon ensurt a causa d'un incendi de matinada

Nit molt moguda a Catalunya. Lleida i el Prat de Llobregat protagonitzen aquest dimarts la plana de successos a causa d'una explosió i un incendi de vegetació. 

El primer dels successos va tenir lloc ahir dilluns, 1 d'agost, a darrera hora. Eren vora les 22.00 hores quan es va produir una explosió nn un immoble al primer pis del número 4 de la plaça Sant Pere del barri de Secà de Sant Pere de Lleida. Va provocar cinc ferits de diversa consideració. Els Bombers van apagar l'incendi després de rebre l'avís, dos minuts abans de les nou del vespre.

Imatge de Lleida després de l'explosió d'una casa.
Diversos agents inspeccionen la zona on s'ha produit l'explosió a Lleida. | ACN

Un dels ferits, en estat greu

Hi ha desplaçat quatre dotacions, que estan revisant l'edifici, mentre que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha enviat cinc unitats. Un dels afectats s'ha traslladat en estat greu a Vall d'Hebron i els altres quatre es troben a l'Arnau de Vilanova.

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, ha explicat en declaracions a l'ACN que el bloc ha patit danys materials però no estructurals i calcula que, una vegada es retirin els vidres trencats, els veïns podran tornar a casa «les properes hores».

Mossos iniciarà ara una investigació per esclarir les causes de la deflagració.

Incendi al Prat de Llobregat

La nit també ha estat d'allò més moguda al Prat de Llobregat. Els Bombers de la Generalitat han apagat aquesta matinada un incendi de vegetació als vorals de l'avinguda de Pepa Colomer del Prat de Llobregat. 

Han rebut l'avís a les 4.06 i hi han treballat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dels d'Aena. En total, han cremat uns 1.000 m² de matolls. A hores d'ara el foc ja ha estat apagat pels mateixos Bombers