Un noi de 16 anys acusat de cremar viu el seu pare amb cadira de rodes

El menor hauria ruixat el seu pare amb alcohol de cremar
Los bomberos acudieron al lugar y tuvieron que rescatar al hombre de las llamas
L'home va ser rescatat pels bombers però presentava ferides greus | Diputació de Saragossa

Fins fa pocs dies no va sortir a la llum un terrible crim que es va produir el passat Nadal al municipi de Chiprana, a Saragossa. Era 5 de gener quan un incendi en un domicili posava fi a la vida d'un home amb cadira de rodes després que estigués 13 dies ingressat a l'hospital per les greus ferides.

 

En un primer moment l'incendi es va investigar com un accident però ara la Fiscalia de Saragossa acusa el fill de 16 anys, de l'home difunt, com a autor de l'assassinat. El jove hauria ruixat el seu pare amb un líquid inflamable que hauria provocat el foc. La Fiscalia demana vuit anys d'internament en un centre tancat que és la pena màxima. Al menor se li atribueixen els delictes d'assassinat, incendi i amenaces a la seva mare en l'àmbit de la violència familiar.

 

La víctima va estar 13 dies ingressat en estat crític

L'incendi es va declarar el 5 de gener a la tarda i quan els bombers van arribar van poder escoltar com un home demanava ajuda per sortir de la casa en flames d'on no podia sortir a causa de la seva mobilitat reduïda, ja que anava amb cadires de rodes. Els bombers van poder localitzar a la víctima gràcies a una càmera tèrmica i als seus crits.

 

L'home estava estirat al passadís del primer pis, conscient, però va ser traslladat a la Unitat de Cremats de l'hospital Miguel Silvestre a causa de les greus cremades que presentava. La víctima, que en estat crític, va estar tretze dies ingressats però va acabar morint el 18 de gener a causa de la gravetat de les ferides. D'altra banda, el menor va aconseguir escapar de les flames per la terrassa. 

 

Imagen del interior de la vivienda después del incendio
Les flames van cremar l'interior de l'habitatge | Diputació de Saragossa

 

L'home va ser ruixat amb alcohol de cremar

Arran dels fets, la Guàrdia Civil va obrir una investigació per tal d'esclarir quin havia estat l'origen del foc. Els informes mèdics i forenses van revelar que l'home presentava cremades més greus al cap i a la cara i que aquestes s'estenien pel cos. Aquesta informació va fer pensar que la víctima havia estat ruixada amb algun líquid inflamable i, més tard, es va confirmar que s'havia utilitzat alcohol de cremar.

 

Els agents van sospitar del nen de 16 anys perquè havia passat pels serveis de Menors quan vivia a Catalunya a causa del seu passat conflictiu. Quan els seus pares es van separar es va traslladar a Saragossa amb el seu pare. Per la seva part, el menor va negar ser el responsable de l'incendi i va declarar que havia estat el seu pare, qui s'hauria suïcidat.

 

Segons la versió del menor, aquell dia van discutir perquè el pare el va renyar per despertar-se tard després d'haver sortit de festa la nit anterior. L'opció d'un possible suïcidi va ser desmentida pels investigadors després dels informes mèdics. El jove també havia tingut problemes amb la seva mare, germana i àvia.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari