Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La noia de Banyoles va matar la seva mare, va anar a l'institut i va marxar cap a Platja d'Aro

El recorregut de 60 quilòmetres entre els dos municipis el va fer dimecres al migdia, quan encara ningú la buscava | El seu germà de 29 anys va trobar el cos sense vida de la mare dimecres al vespre

Imatge de la retirada del cadàver del pis de l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles.
Imatge de la retirada del cadàver del pis de l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles. | CatalunyaDiari

 

Aquest divendres està previst que Sasha, la noia de 17 anys detinguda pels Mossos a Platja d'Aro acusada de matar a Banyoles la seva mare, Carme de 53 anys, passi a disposició de la Fiscalia de menors que és qui haurà de decidir el futur de la menor d'edat. Serà aquest organisme qui decidirà si la noia ingressa a un centre de menors o queda en llibertat.

Tot va començar dimecres al matí. La noia, que vivia amb la seva mare a l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles, es va discutir amb la seva mare abans d'anar a l'institut. La discussió, que si bé algunes fonts asseguren que eren continuades, diversos veïns del bloc han explicat a 'CatalunyaDiari' que mai n'havien sentit i que la relació entre mare i filla, que feia poc temps que vivien soles sense el germà gran, era bona.

La discussió va anar a més i la noia va anar a la cuina, va agafar un ganivet i va enfrontar-se amb la mare a l'habitació d'ella, on s'estava preparant per anar a treballar. Tot i que va ferir-la diversos cops amb el ganivet, la ferida mortal va ser la que li va fer al coll, degollant-la. El cos de la dona també tenia altres ferides a la part superior del cos. La mare va quedar estirada a terra de la seva habitació sobre un basal de sang.

El fill gran va trobar el cos sense vida de la mare

No va ser fins al vespre, entre les vuit i les nou, que es va trobar el cos sense vida. Va ser el fill gran de la dona que, com cada dimecres, va anar a casa seva a sopar. Segons van explicar alguns veïns a 'CatalunyaDiari', el fill feia poc temps que havia marxat a viure sol i cada dimecres hi anava per sopar amb la seva mare i la seva germana. Quan el noi de 29 anys va entrar a casa va anar fins a l'habitació de la mare i va ser llavors quan se la va trobar. Quan la policia va arribar al lloc dels fets es va comprovar que es tractava d'un homicidi i es van posar en marxa tots els mecanismes d'investigació per esclarir els fets.

Imatge de la noia detinguda, Sasha, penjada per ella mateixa al Facebook.
Imatge de la noia detinguda, Sasha, penjada per ella mateixa al Facebook. | CatalunyaDiari

 

Sasha després de, presumptament matar la seva mare, es va canviar de look, per intentar despistar la policia i als veïns, va anar a classe i després va marxar. Però no va marxar on havia dit a la nota que va deixar al costat del cos de la víctima. Tot i que la noia assumia el crim i assegurava que tenia intenció de prendre's la vida, no ho va fer. I tampoc va anar al lloc on ella havia dit a la nota. En canvi, amb transport públic, i segons van explicar algunes persones properes a la noia de l'institut, va anar cap a Platja d'Aro.

Es va escapar després de l'institut cap a Platja d'Aro

Els 60 quilòmetres que separen la capital del Pla de l'Estany d'aquest municipi del Baix Empordà els va fer dimecres al vespre, després de l'institut, encara sense ningú buscant-la. El cos de la seva mare encara no havia estat localitzat. Va passar la nit a un apartament que la família té en aquest municipi de la Costa Brava. Després de confirmar que la noia ja no estava a Banyoles ni en cap dels municipis propers que havia apuntat a la nota manuscrita que va deixar a casa, la policia va anar a Platja d'Aro. Al voltant de les 12 del migdia la policia va entrar a casa seva i la va detenir.

Després d'estar diverses hores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, la magistrada de guàrdia de Girona que investiga el crim va autoritzar una reconstrucció dels fets a casa de la mare i la filla. Emmanillada i amb un jersei tapant-li la cara, amb un fort dispositiu de seguretat, els Mossos van traslladar la noia a l'avinguda dels Països Catalans.

Carme, amb la seva filla, a Banyoles fa un parell d'anys.
Carme, amb la seva filla, a Banyoles fa un parell d'anys. | CatalunyaDiari

 

Sasha va confessar el crim i va acceptar que havia mort a la seva mare amb el ganivet que els Mossos d'Esquadra havien recuperat en la inspecció el dia abans a la nit. Tot i que la menor havia intentat netejar el ganivet, se'l va deixar a casa, i la policia el va poder recuperar.

Crim resolt: detinguda, arma i mòbil

Amb la principal sospitosa sota custòdia de la policia, amb l'arma del crim i el presumpte mòbil aclarit  per l'autora confessa, sembla que ja es pot donar per resolt un crim que va sacsejar ahir la capital del Pla de l'Estany  —els Mossos no descartaven, mentre buscaven la menor d'edat, cap hipòtesi. La Carme P.C. era una dona molt coneguda al centre de Banyoles, cuidava avis, feia ioga i era la presidenta de l'escala, tothom la coneixia, de nom o de cara. Igual que la noia ara detinguda.

El tercer pis del bloc on vivia Carme i la seva filla, a Banyoles.
El tercer pis del bloc on vivia Carme i la seva filla, a Banyoles. | Guillem RS

 

Tot i que havia tingut alguns problemes relacionats amb la seva salut mental, que va fer que estigués ingressada algun temps, tothom la coneixia i tothom en parlava bé; com el seu exentrenador d'handbol o un conegut seu de l'institut i del carrer, tal com van explicar els dos a 'CatalunyaDiari'.