ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Urbana i Mossos desallotgen els manters de plaça de Catalunya amb agents antiavalots

Aquest dimecres ho van intentar i la policia es va haver de retirar | Aquest dijous les dues policies han desplegat agents de seguretat ciutadana per evitar que els top manta tornin

 

A la tercera va la vençuda. Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat aquest dijous a la tarda els manters de plaça de Catalunya. Aquest dimecres ho van intentar però els venedors del conegut top manta que s'instal·la a l'intercanviador de Renfe, Ferrocarrils i Metro del centre de la ciutat no van marxar i van plantar cara. Avui, amb agents de l'ARRO dels Mossos i de l'USP de la Guàrdia Urbana, amb cascs i escuts, s'ha fet efectiu el desallotjament.

 

Agents de Mossos i Urbana s'han quedat per evitar que tornin

L'operatiu ha comptat amb la col·laboració de patrulles de seguretat ciutadana que s'han quedat a les andanes i també a les zones de pas per evitar que els manters s'hi tornessin a posar. Els top manta han estat durant força estona a les andanes del metro i els agents s'han desplegat en diversos punts del subsòl. A l'exterior furgonetes dels equips d'ordre públic de les dues policies s'han quedat a reacció per si els manters volen tornar a ocupar la zona i ho fan amb violència.

 

Segons han explicat fonts policials a 'CatalunyaDiari', es preveu que el desplegament s'allargui durant tota la tarda i que no es permeti als manters tornar-se a posar a les zones de pas. Els vigilants de seguretat de TMB, Renfe i Ferrocarrils també han reforçat la seva presència a la zona per evitar que els manters accedissin sense bitllet a les andanes.

 

Dimecres la Guàrdia Urbana es va haver de retirar

Aquest dimecres la Guàrdia Urbana va intentar desallotjar els manters però no ho van aconseguir. Els dos agents de Seguretat Ciutadana que van entrar al vestíbul de l'estació es van trobar amb la negativa dels venedors ambulant i es van retirar. Avui, amb agents antiavalots però sense incidents, s'ha pogut desallotjar al centenar de venedors que dia rere dia s'instal·len al subsòl de plaça de Catalunya.

 

A principis de setmana la policia també va actuar i va poder-se fer amb un miler de productes falsificats i es van denunciar una vintena de persones. Els operatius d'aquesta setmana no formen part del pla de xoc que l'Ajuntament de Barcelona va assegurar que faria per acabar amb el top manta. Aquest pla encara no s'ha explicat per part de l'equip d'Amadeu Recasens, el responsable de la seguretat de la ciutat de Barcelona.

Comentaris