Fotomuntatge de Maria Sylvia i un detall de l'ungla on tenia el melanoma

Una noia descobreix que el que tenia a l'ungla era un càncer: feia deu anys que ho tenia

Maria Sylvia va haver de ser operada d'urgència

Maria Sylvia mai s'havia imaginat que la taca que tenia a l'ungla des de feia temps amagava una malaltia tan greu. I és que cal que ens fixem bé en cada marca o modificació que ens aparegui al cos per a intentar detectar possibles malalties.

En el cas d'aquesta noia, després d'insistir molt es va consultar amb un especialista que li va dir que aquesta taca, aparentment inofensiva, en realitat era un càncer.

Descobreix que té càncer per una taca a l'ungla

El cos humà és molt savi i sap com activar els mecanismes que ens alerten que alguna cosa no va bé. Un simple blau inesperat, una nova piga o qualsevol anomalia podria ser símptoma d'una cosa greu.

Maria Sylvia va estar deu anys convivint amb una peculiar taca marró i horitzontal a l'ungla del dit polze de la mà dreta. No notava dolor ni cap signe que li fes pensar que era una cosa preocupant.

Captura del vídeo que Maria Sylvia va penjar a TikTok
Maria feia deu anys que tenia la taca | TikTok

Ella mateixa ho ha explicat mitjançant un vídeo de TikTok, on ha sumat més de 26 milions de visualitzacions i milers de comentaris. I és que el cas d'aquesta noia és molt peculiar, i, afortunadament, és viva per explicar-lo.

Al vídeo, Maria mostra la peculiar línia marró que tenia a l'ungla des de feia deu anys. «Ho tenia des de feia deu anys i pensava que era una línia guai que tenia a l'ungla», comença dient.

Maria Sylvia després de l'operació
Maria Sylvia va ser operada d'urgència i li van haver d'extirpar l'ungla | Xarxes socials

La història de Maria Sylvia va causar una gran commoció, i la jove va haver d'explicar com es van succeir els esdeveniments fins que va descobrirque tenia càncer. I és que, després que la gent del seu entorn li insistís molt, es va posar en mans de professionals i va superar el pitjor dels pronòstics.

Va anar al metge i va haver de ser operada d'urgència

Tot i que la taca no li ocasionava molèstia, Maria va decidir anar al metge, que li va dir que no s'havia de preocupar de res, que només era una piga benigna que tenia sota l'ungla.

No obstant això, aquest primer diagnòstic no va acabar de convèncer els seus familiars i amics. Van insistir que demanés una segona opinió, i la jove va acceptar veure un especialista. I va ser aquest qui li va diagnosticar el càncer.

Maria Sylvia tenia un melanoma en estadi 0 a l'ungla i s'havia d'operar urgentment. Per sort, tot va sortir bé, i la jove ha compartit tot el procés a través del seu compte de Twitter.

Les imatges del resultat de l'operació són força impactants, i TikTok li ha prohibit exhibir-les, ja que les qualifica com a contingut sensible. La intervenció va finalitzar amb la retirada total de l'ungla.

La jove ha tornat a la plataforma TikTok, on se la pot veure amb el braç embenat. Tot i que l'operació va anar bé, encara és aviat per dir que està curada del tot, però ella està contenta d'haver aconseguit que li detectessin la malaltia a temps.

Si bé és cert que les taques a les ungles solen ser una cosa molt comuna, cal parar atenció a la forma i colo que tenen i a com evolucionen. No sempre indiquen una malaltia greu, també poden ser un avís de manca de vitamines, efectes de fàrmacs o conseqüència d'un embaràs.

Sigui com sigui, Maria Sylvia va voler compartir la seva experiència per a conscienciar sobre la importància d'actuar si notem qualsevol anomalia al cos. La detecció precoç salva vides, i el que d'entrada sembla insignificant pot repercutir greument en la salut.