Helicòpter SEM

Una noia de 27 anys, a l’UCI després de ser mossegada pel seu gos a Catalunya

La jove intentava separar una baralla entre tres gossos a Sant Vicenç dels Horts i va ser mossegada per tot el cos per un pitbull

Matinal de successos a Catalunya. Una dona de 27 anys està ferida en estat crític a l’UCI de l’Hospital de Bellvitge després de ser mossegada pel seu gos a Sant Vicenç dels Horts. Segons avança SER Catalunya, la Policia Local de la localitat del Baix Llobregat va abatre el gos després d’intentar dispersar-lo disparant a terra.

La jove intentava separar una baralla entre tres gossos quan un pitbull va començar a mossegar-la per tot el cos. Tal com indica la informació citada anteriorment, un veí que estava presenciant els fets va trucar el 112 perquè acudissin al rescat de la jove i la duguessin posteriorment a l’hospital en estat crític.

El veí va llançar pals i pedres al gos perquè deixés estar la jove, que va haver de ser reanimada pels serveis d’emergències que es van personar fins el punt de l’atac.

Una dona deixa morir de gana el seu gos a Segur de Calafell

I del Camp de Tarragona arriba un altre succés. La Fiscalia de Tarragona sol·licita catorze mesos de presó per una dona que hauria abandonat la seva gossa a la segona residència que té a Segur de Calafell (Baix Penedès) durant diverses setmanes. L'animal va acabar sent sacrificat perquè segons l'informe d'una clínica veterinària presentava deshidratació extrema, caquèxia i extrema desnutrició, i no es podia fer res per salvar-li la vida. També hauria estat sense menjar «diversos mesos». Segons l'escrit d'acusació del fiscal, la dona tot i ser conscient que la gossa estava sola i que no podia alimentar-se no va anar al domicili «durant diverses setmanes i no va demanar a una altra persona que s'encarregués de l'animal».

La gossa va ser atesa abans de morir perquè l'associació protectora d'animals Adipac va conèixer el cas i se'n va poder fer càrrec. A banda de la pena de presó, la fiscalia també demana tres anys d'inhabilitació per professió o ofici relacionat amb els animals i per tinença d'animals; així com catorze mesos d'inhabilitació per sufragi passiu.

Alhora, sol·licita que indemnitzi Adipac per les despeses de la clínica veterinària i reclama que indemnitzi amb 1.000 euros «a la societat» pel dany moral causat a l'animal, i aposta perquè l'administració destini els diners a accions de protecció d'animals abandonats.